400 g pulykamell
200 g ementáli sajt (lereszelt)
2 db tojás
100 g finomliszt
fokhagymapor ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
0.5 dl napraforgó olaj (a sütéshez amennyi szükséges)
elkészítés
A pulykamellet tetszőleges szeletekre fölvágjuk, és vegetával megfűszerezzük.
A tojást fölverjük, és őrölt borssal, fokhagymaporral fűszerezzük.
Lisztbe, fűszerezett tojásba, majd reszelt sajtba forgatjuk a hússzeleteket.
Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral, öntünk ízlésünknek megfelelő mennyiségű étolajat, és a húsokat belehelyezzük.
Alufóliával letakarjuk. Én jól légmentesen körbe szoktam csomagolni, az így keletkezett gőz nem távozik. Kb. 25 percig így sütjük 200 fokon, majd eltávolítjuk az alufóliát, és tovább sütjük, ameddig eléri a kívánt színt. Kb. 10 perc.
Petrezselymes rizst szoktam kínálni hozzá. Jó étvágyat kívánok.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vörös- és fokhagymát felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és a zöldborsó kivételével felkockázzuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: 1 - 1 1/2 óra Nehézség: KözepesA húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű