Családireceptkönyv.hu

Csirkecomb pörkölt, széles metélt tésztával


Írta:

Elk. idő: 20-perc
Adag: 4-6/fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirkecomb pörkölt, széles metélt tésztával! 8-db- csirke comb, két fej hagyma, 1-kávés k-paprika, kávés k-fehér bors, kávés k-Vegeta, só, ízlés szerint, 1-evő k-paradicsom püré, másfél deci olaj! Tészta készítéshez félkiló finom liszt, 4-db-tojás, só, pici víz!

Elkészítés:


Egy lábasba beleöntöm az olajat, a hagymát vékonyra felszeletelem, és takarék lángra felrakom sülni, dinsztelődni, amíg a húst előkészítem! A húsokat egyenként át pucolom, alaposan folyó víz alatt lemosom konyha készre, közben figyelek a hagymára, ha minden kész, félre veszem a hagymát, hozzáadom a paprikát, vissza rakom a tűzhelyre, és pár pillanatig sütöm, majd hozzá adom a húst összekeverem, és 2-3-percig így hagyom főni, közben hozzá adom a többi fűszereket sót, összekeverem, és öntök hozzá két deci vizet, összeforgatom, és fedő alá teszem, közepes lángon főzöm 45-percig, de közben figyelek rá, kevergetem, ha szükséges adok hozzá kevés vizet, és mi előtt kész lenne, hozzá adom a paradicsom pürét, 5-percig együtt főzöm, és elkészült 50-perc alatt!! Miközben a pörkölt fő, elkészítem a tésztát hozzá, de előbb bő vizet rakok fel amiben majd a tésztát megfőzöm! Tálba öntöm a lisztet, hozzáadom a tojásokat, sót, és össze gyúrom a tésztát, pici vizet is adok hozzá, de vigyázok arra, hogy jó állagú tésztát gyúrjak könnyű legyen ki nyújtani ill a sodrása. Jól kigyúrom és pihentetem kicsit, majd két részre osztom ki nyújtom mindkettőt, és széles csíkokra vágom jó éles késsel, enyhén sós mert a tésztában is van só, lobogó vízben kifőzöm, 3-4-perc alatt, leszűröm, és elkészült, tálalható!! 70-perc alatt elkészül!!

Trükkök, tippek, praktikák:


A tészta kifőzése azért célszerű jó bő vízben ki főzni, mert akkor nem lesz ragacsos, nem kell vízre szedni azon forrón lehet tálalni! A fehér borsot pedig azért használom ilyen ételekhez, mert nem lesz sötét a pörkölt, az étel, ami egyébként az egyik fontos alapanyaga az ételeknek, de egyéb ételekhez viszont jó a fekete őrölt bors, azt is használom frissen darálva, manapság már borssal együtt meglehet vásárolni azt a kis tekergetőset!!

Csirkecomb pörkölt, széles metélt tésztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept

A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökéletes csirkeszárnyak kólás BBQ szósz
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Tökéletes csirkeszárnyak kólás BBQ szósz

1. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjátok le, az nem fancy. Csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben. 2. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell sajtos panírban
Csirkemell sajtos panírban

A csirkemelleket falatkákra vagdaljuk (lehet csíkokra is, kinek hogy tetszik). A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Az összepréselt fokhagymát, borsot, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szezámos csirkefalatok
Szezámos csirkefalatok

A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk és egy zárható dobozba téve felöntjük a tejjel, majd hűtőszekrényben legalább 2 órát -de akár 1 napig is- állni hagyjuk. (A tejben áztatás az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk