Családireceptkönyv.hu

Baconos-gombás csirketekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors

Elkészítés:


A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.

Baconos-gombás csirketekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustáros csirkemell
Mustáros csirkemell

Sült csirkemell A csirkemellet megtisztítjuk és felszeleteljük. A szárazra törölt csirkemell mindkét oldalát megkenjük mustárral és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Olívaolajja...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Francia: Marengói csirke
Francia: Marengói csirke

1. Egy száraz lábasban megpirítjuk a gombát, majd kiszedjük. 2. Ugyanabban a lábasban az olajon megpirítjuk a sózott, borsozott csirkerészeket. Kiszedjük egy tányérra, és a vissza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsós csirkemell borsós kölessel
Lecsós csirkemell borsós kölessel

1. lépés A csirkemellet szeletekre vágjuk és a fűszerkeverékkel megszórjuk. 2. lépés Egy kis olajban megsütjük a csirkemellet 3. lépés Egy edény aljába rakunk egy kis lecsót m...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Kína: Sült rizs (+csirke)
Kína: Sült rizs (+csirke)

1. A rizst kevés sóval megfőzzük és hagyjuk kihűlni.* 2. Egy wokot tűzforróra hevítünk. Kevés olajon megpirítjuk a csirkemellet majd egy tányeron felretesszük. 3. Kevés olajon l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk