8 db csirkecomb, 1 kg sav.káposzta, 15 dkg húsos füstölt szalonna, só, bors, őrölt kömény, kb. 3 evőkanál olíva olaj.
A csirkecombok bőrét fellazítom, majd besózom őket, és félreteszem. A sav. káposztát (ha nagyon savanyú átöblítem) kinyomkodom, és apróra vágom. Egy pici olíva olajon átsütöm az apróra vágott szalonnát, rádobom a káposztát, sózom, borsozom, és meghintem a köménnyel. Kb. fél dl vizet öntök alá, letakarom, és 15 percig párolom. Ha meghűlt, a csirkecombokat megtöltöm vele. Sütőzacskóba teszem, és ráöntöm a maradék olíva olajat. Előmelegített sütőbe teszem, és szép pirosra sütöm.
Miután megmostuk a csirkemellet, vágjuk fel szeletekre. Keverjük bele a joghurtba a sót és a borsot, és nyomjunk bele fokhagymát. Következő lépésként a zabpelyhet le kell darálni....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit és a padlizsánt vágd karikákra vagy kisebb darabokra, szórd meg sóval, és hagyd állni 20-30 percig. A csirkecombot öblítsd le, ha nem szereted a bőrét, el is távolíth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát 1. A csirkemellet konyhai p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű