8 db csirkecomb, 1 kg sav.káposzta, 15 dkg húsos füstölt szalonna, só, bors, őrölt kömény, kb. 3 evőkanál olíva olaj.
A csirkecombok bőrét fellazítom, majd besózom őket, és félreteszem. A sav. káposztát (ha nagyon savanyú átöblítem) kinyomkodom, és apróra vágom. Egy pici olíva olajon átsütöm az apróra vágott szalonnát, rádobom a káposztát, sózom, borsozom, és meghintem a köménnyel. Kb. fél dl vizet öntök alá, letakarom, és 15 percig párolom. Ha meghűlt, a csirkecombokat megtöltöm vele. Sütőzacskóba teszem, és ráöntöm a maradék olíva olajat. Előmelegített sütőbe teszem, és szép pirosra sütöm.
A cukkinit, parasztkolbászt és...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA páchoz keressünk egy nagy tálat amibe majd beleférnek a csirkecombok. Öntsük bele az olajat, és adjuk hozzá az oregánót, a rozmaringoz, a sót és a borsot. Tegyük bele az alaposan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA formát kibéleljük sütőpapírral. (vagy zsírozzuk, lisztezzük, vagy morzsázzuk, mert a sütőpapírra könnyen ráragad a sajt) A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A megtisztított pulykahúst a fűszerkeverékkel beszórjuk (sózni nem kell, mert a fűszerkeverék sós), és kizsírozott / -olajozott tepsibe tesszük. 2. A füstölt szalonnát vékonyan...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes