2 db csirkemell filé
szezámmag
ketchup
méz
cukor
fehérbor
bors
fehérborecet
liszt
só
tojás
sütőpor
A csirkemelleket csíkokra vágjuk és bepácoljuk a fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat csak épp hogy legyen rajta. Ezt kb. 1 órát hagyjuk állni.
Tészta: sűrű palacsinta tésztát készítünk ami természetesen sós, és ebbe teszünk egy kevés sütőport. Miután egy órán át pácolódott a csirke el is kezdhetjük a sütést.
Máz: a mázat pedig úgy készítjük hogy, amennyi kanál ketchupot teszünk egy tálba annyi kanál mézet teszünk hozzá, és fele annyi cukrot, utána pedig következhet a szezámmag, és egy kicsi fehérborecet!
Bepácoljuk, a palacsinta tésztába beleforgatjuk, kisütjük, majd sütés után a mázba forgatjuk.
A zsírt felolvasztjuk egy alkalmatos edényben, és nem teszünk bele sót. Beledobunk egy fej felkarikázott hagymát, 3-4 fokhagymagerezdet. Amikor a zsír már meleg, de még nem forr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felaprítjuk, és kis lángon, kevés olajon üvegesre dinszteljük egy nagyobb serpenyőben. Hozzáadjuk a kisebb csíkokra vágott csirkemellfilét, összekeverjük, és addig s...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát, répát megtisztítjuk, megmossuk, a répát karikára vágjuk. (a régi burgonyát kockára) A vöröshagymából, olajból és a pirospaprikából pörköltalapot készítünk, majd 4 dl...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű