Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csirke görög módra


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


egy egész csirke (kb. 1,5 kg-os)
1 kg burgonya
5 kis fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
4 nagy paradicsom
1 zöld kaliforniai paprika
bazsalikom

rozmaring
pirospaprika
egy citrom leve
kevés olaj
2-2,5 dl víz

A páchoz:

1,5 dl napraforgó olaj
1,5 dl olívaolaj
1,5 tk só
1,5 kk bors
1 tk pirospaprika
1 tk oregánó
1 tk rozmaring

Elkészítés:


A páchoz valókat összekeverjük.
A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan bedörzsöljük a páccal, majd kb. 1 órát állni hagyjuk.
A burgonyát és a hagymákat megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A hagymákat elég negyedelni és kb. ekkorákra vágjuk a burgonyát is. A paprikát kb. 8 nagyobb részre osztjuk, a paradicsomokat elfelezzük.
A sütőt előmelegítjük.
Egy magas falú tepsibe egy kevés olajat öntünk, beletesszük a burgonyát, sózzuk, megszórjuk rozmaringgal, majd megforgatjuk, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszerek.
Ezután belerakjuk a csirkét, majd elosztjuk a hagymát, fokhagymát, és paprikát a tepsiben, hogy mindenhová jusson.
Legvégül a félbevágott paradicsomokat rakjuk a tepsibe, vágott felükkel felfelé és megszórjuk egy kis bazsalikommal. A zöldségeket kissé megsózzuk, majd az egészre rálocsoljuk a citromlevet.
Aláöntjük a vizet, és alufóliával letakarva 60-80 percig sütjük, míg a hús le nem omlik a csontról (csirkéje válogatja).
A fóliát levesszük, a húsra és a zöldségekre szaftot kanalazunk, a húsokat meghintjük egy gondolatnyi pirospaprikával, és 250 °C-on 30 percig sütjük, míg a hús és a burgonya szépen megpirul.

Csirke görög módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pulykamellcsíkok mandulás bundában
Pulykamellcsíkok mandulás bundában

A mandulát leforrázzuk, lehéjazzuk, megszárítjuk, majd ledaráljuk. A húst 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, besózzuk. A tojásokat enyhén felverjük, 2 tk sóval ízesítjük. A húscsíko...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Mámorító mustáros tejfölös csirke
Mámorító mustáros tejfölös csirke

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A felkockázott húst hozzákeverjük és addig pirítjuk, míg feldobja a levét. A gombát leszűrjük és hozzákeverjük, fűszerezzük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSIRKEPAPRIKÁS
CSIRKEPAPRIKÁS

A szalonnát, kevés víz és olaj hozzáadásával kisütjük, rátesszük a vöröshagymát, valamint a szintén apróra vágott paprikát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, pár percig ezze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lecsóval töltött csirkecomb
Lecsóval töltött csirkecomb

Lecsót elkészítem, mivel volt darált húsom, azt is belefőztem, majd megtöltöttem a csirkecombokat, zsírozott tepsibe fektettem, maradt lecsó, azt köré tettem. Lefedtem, és 180 C-on...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk