1 nagy csirkemell
7 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 teáskanálnyi tárkony
1 dl száraz fehérbor
só, bors
olívaolaj
A fokhagymát megtisztítjuk és egészben pirítani kezdjük egy kevés olívaolajban, majd hozzáadjuk a felszeletelt csirkét és 9-10 percen át pirítjuk, közben kavargatjuk, hogy minden oldala átsüljön. Felöntjük a borral, fűszerezzük és pár percen át főzzük, majd tálalhatjuk.
Vágjuk fel vékony szeletekre a csirkemellet és mindkét oldalát klopfoljuk ki egy kicsit. Közben melegítsük elő 200 fokra a sütőt és a csirkemell szeleteket helyezzük egy sütőpapírr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkéket megtisztítom, majd alaposan bedörzsölöm sóval, és állni hagyom legalább fél órát. 2. A zsemléket beáztatjuk ízlés szerint tejbe vagy vízbe. 3. A gombát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mell filéket kinyitjuk egy kicsit megütögetjük, de nem kell kiklopfolni. Sózzuk, borsozzuk legalább egy órát pihentetjük. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a póréhagymát sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répát felkarikázzuk, és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a keményítővel simára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű