fél kg csirke/pulyka mell vagy apróhús
1 nagy fej vöröshagyma
csipet őrölt kömény
ízlés szerint só
csipet bors
egy gerezd fokhagyma
1-2 ek. őrölt fűszerpaprika
2 ek. olívaolaj
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk, sózzuk, (a sótól kiengedi a levét és az ételben nem lesznek hagyma kockák) hozzáadjuk a fokhagymát is és azzal is pirítjuk. Majd rátesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az őrölt paprikát, a borsot, a köményt és felengedjük vízzel.Visszatesszük a tűzre, lefedjük és 20 percig időnként megkevergetve főzzük. Ha a hús megpuhult levesszük a fedőt és úgy főzzük tovább, kevergetve, hogy a szaft besűrűsödjön, készre főzzük.
• A csirke kivételével a hozzávalókat krémesre turmixoljuk, így készítünk cukkinis körözöttet. • Jénaiba rétegezzük a husit és a körözöttet, majd 200 fokon egy óra alatt készre...
Elkészítési idő:A tésztát a szokásos módon megfőzzük. Az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát elkezdjük dinsztelni az olíva olajon. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk ő...
Elkészítési idő: