fél kg csirke/pulyka mell vagy apróhús
1 nagy fej vöröshagyma
csipet őrölt kömény
ízlés szerint só
csipet bors
egy gerezd fokhagyma
1-2 ek. őrölt fűszerpaprika
2 ek. olívaolaj
A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpirítjuk, sózzuk, (a sótól kiengedi a levét és az ételben nem lesznek hagyma kockák) hozzáadjuk a fokhagymát is és azzal is pirítjuk. Majd rátesszük a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az őrölt paprikát, a borsot, a köményt és felengedjük vízzel.Visszatesszük a tűzre, lefedjük és 20 percig időnként megkevergetve főzzük. Ha a hús megpuhult levesszük a fedőt és úgy főzzük tovább, kevergetve, hogy a szaft besűrűsödjön, készre főzzük.
Magyaros étek- Csirkealagút 2014. augusztus 26., 09:56 Őseink szívesen fogyasztottak vadon élő és háziszárnyasokból készült étkeket. Napjainkban a vadak helyett leginkább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat hártyázzuk le, távolítsuk el az ereket, és tisztítsuk meg az epétől. A tejet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, borsot és a majoránnát. A tiszta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csibemellet vékony szeletekre vágom .2 kanál sima liszt, 1 kanál vegeta ezt összekeverni, a húsokat beleforgatni. Kivajazott tepsibe egymás mellé lerakni a húsokat. A vegetás lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apró kockára vágjuk, megszórjuk fűszerkeverékkel. A hagymát kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, beleöntjük a zöldbabot (nem engedtem ki,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű