Csirkés alaphoz:
csirkecomb (alsó és felső keverve, egész comb)
Szükségünk lesz még:
kb 800 gkisebb burgonya
1 fejfokhagyma
4 ev. kanálolívaolaj
200 mlcsirkealaplé
ízlés szerint őrölt pirospaprika (édes)
ízlés szerint só, bors
1 dbcitrom
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospaprikával (akár grillfűszert is használhatunk).
A meghámozott burgonyát megmossuk, megszárítjuk, majd felnegyedeljük.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, beletesszük a húst, a burgonyát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a felvágott hagymát. A citrom felének levével meglocsoljuk a burgonyát és a csirkét, a másik felét negyedekre vágjuk és beletesszük a tepsibe.
fél órát sütjük, majd felöntjük az alaplével.
A cukkinit és a kápiát felkockázzuk, a paradicsomot félbe vágjuk. Mikor már a hús majdnem kész, rátesszük a zöldségeket, és még 15 percig sütjük.
1-2 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a bazsalikommal és a kakukkfűvel.
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst 1 cm vastag érmékre vágtam, sóztam, borsoztam, kevés kakukkfűvel ízesítettem, majd néhány kanál olajon hirtelen kisütöttem. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteltem. E...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csirkecombokat tisztítsuk meg, papírtörlővel itassuk fel róluk a nedvességet, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat. A hagymát pucoljuk meg...
Elkészítési idő: 1ó10perc Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk....
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Könnyű