Csirkés alaphoz:
csirkecomb (alsó és felső keverve, egész comb)
Szükségünk lesz még:
kb 800 gkisebb burgonya
1 fejfokhagyma
4 ev. kanálolívaolaj
200 mlcsirkealaplé
ízlés szerint őrölt pirospaprika (édes)
ízlés szerint só, bors
1 dbcitrom
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospaprikával (akár grillfűszert is használhatunk).
A meghámozott burgonyát megmossuk, megszárítjuk, majd felnegyedeljük.
Egy nagyobb tepsit kiolajozunk, beletesszük a húst, a burgonyát, a gerezdekre szedett fokhagymát, a felvágott hagymát. A citrom felének levével meglocsoljuk a burgonyát és a csirkét, a másik felét negyedekre vágjuk és beletesszük a tepsibe.
fél órát sütjük, majd felöntjük az alaplével.
A cukkinit és a kápiát felkockázzuk, a paradicsomot félbe vágjuk. Mikor már a hús majdnem kész, rátesszük a zöldségeket, és még 15 percig sütjük.
1-2 perccel a sütés vége előtt megszórjuk a bazsalikommal és a kakukkfűvel.
A húst vékony szereltekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fél órát állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk,majd a hús első rétegét beleterítjük. A fokhagymás tejszínnel meglocsol...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHagymát kevés olajon megpirítom. Darált húsból fasírtmasszát készítek. Megfőzök 5 db tojást, fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem. Erre a karikára vágott krump...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. Az edénybe rakott szalo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű