HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemell filé
25-30 dkg csemegekukorica (mirelit vagy konzerv)
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
vaj vagy margarin
só
fehérbors
szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a vajon (vagy margarinon) fehéredésig sütjük gyakori kevergetés mellett. Ha kifehéredett a hús, felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricát, és együtt puhára pároljuk. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, a kukoricás csirkére öntjük, egyet forralunk rajta, de már nem főzzük tovább. Párolt rizzsel az igazi, de tésztával is finom.
A csirkedarabokat megmossuk, megtöröljük, gyengén sózzuk, borsozzuk, kevés olajon hirtelen elősütjük, aztán félre tesszük. A sütőlében puhára pároljuk a finomra vágott hagymát, hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. A megtisztított burgonyát egy konyhai robotgép nagy lyukú reszelőjén lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, belereszeljük a fo...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesEgy lábosban egy nagyobb fej vöröshagymát apróra kockázunk, olívaolajon megpirítunk, és rátesszük a negyedekbe vágott gombát. A gombát sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a vörösbort, a ka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vaj 2/3-át mérsékelt lángon összeolvasztjuk az olaj ½-vel egy 30 cm átmérőjű serpenyőben, majd hozzáadjuk a hagymagyűrűket, megsózzuk-megborsozzuk őket, rájuk szórjuk a morzsolt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz