HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemell filé
25-30 dkg csemegekukorica (mirelit vagy konzerv)
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
vaj vagy margarin
só
fehérbors
szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és a vajon (vagy margarinon) fehéredésig sütjük gyakori kevergetés mellett. Ha kifehéredett a hús, felöntjük egy kevés vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót, és félpuhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricát, és együtt puhára pároljuk. A lisztet csomómentesen elkeverjük a tejszínnel, a kukoricás csirkére öntjük, egyet forralunk rajta, de már nem főzzük tovább. Párolt rizzsel az igazi, de tésztával is finom.
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, majd közepes darabokra vágjuk és sós vízben félig megfőzzük. Leszűrjük, majd ugyanebben a vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a megtisztí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykacombokat megmossuk, leszárítjuk. Kettévágva sózzuk, borsozzuk, kevés olajon kissé megpirítjuk. A hagymás és fokhagymát apróra vágva a sütőolajon megfonnyasztjuk, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tűzálló tálat kivajazunk. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük majd lisztbe - felvert tojásba - resztelt sajtba for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellek közepéről levesszük a kis „bélszínt” és összevágjuk apróra (vagy ledaráljuk). A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a húst hozzáadva tovább pároljuk, sózzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű