menu

Családireceptkönyv.hu

Paraszt gyros


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg Pulyka felső comb/tarja/lapocka
Koriander, só, bors, kömény, római kömény, majoranna, mustár, piros arany, balzsam ecet, Worchester szósz
4 gerezd fokhagyma
2-3 fej vöröshagyma



Elkészítés:


A húst egészben egy sütőzacskóban bepácolom a fűszerekkel, és a negyedelt vöröshagymával, majd legalább pár órát állni hagyom.
Érlelés után 160 fokos sütőben kb. 2 órát sütöm. Ha már meghűlt, a húst apró darabokra vágom.
A húst picit lepirítom a szósszal együtt, majd leszűröm. A szószt egy serpenyőben átmelegítem, amíg be nem sűrűsödik, még ízesítem, ha kell.
Csípős szósszal, sajtmártással, vagy Tzatzikivel tálaljuk.

Paraszt gyros

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Zöldséges tepsis csirke
Zöldséges tepsis csirke

A zöldségeket tetszés szerint felvagdaljuk. A tepsibe alufóliát teszünk. Meglocsoljuk olívával, és a zöldségeket beleszórjuk. A húst megmossuk, besózzuk, majd a zöldségekre sorb...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csípős, párizsiasan rántott csirkeszárny
Csípős, párizsiasan rántott csirkeszárny

A szárnyak végeit levágjuk. A chili paprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel, fokhagymával, chili porral vagy az apró...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tepsiben sült hagymás csirkecombok
Tepsiben sült hagymás csirkecombok

A csirkecombokat jól megmosom, megszárítom. Ezután bedörzsölöm a fűszerekkel. Mehet is egy tepsibe. A hagymákat megtisztítom és így egészben teszem a húsok mellé. A tetejét megl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Spenóttal tötött csirkemell
Spenóttal tötött csirkemell

A spenótot kevés olívaolajon megfonnyasztom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, azzal is átpirítom és leveszem a tűzhelyről. A krémsajtot kikeverem a fűszerekkel és a megfonnyas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk