1 kg Pulyka felső comb/tarja/lapocka
Koriander, só, bors, kömény, római kömény, majoranna, mustár, piros arany, balzsam ecet, Worchester szósz
4 gerezd fokhagyma
2-3 fej vöröshagyma
A húst egészben egy sütőzacskóban bepácolom a fűszerekkel, és a negyedelt vöröshagymával, majd legalább pár órát állni hagyom.
Érlelés után 160 fokos sütőben kb. 2 órát sütöm. Ha már meghűlt, a húst apró darabokra vágom.
A húst picit lepirítom a szósszal együtt, majd leszűröm. A szószt egy serpenyőben átmelegítem, amíg be nem sűrűsödik, még ízesítem, ha kell.
Csípős szósszal, sajtmártással, vagy Tzatzikivel tálaljuk.
1. A hagymát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. 2. Felforrósítjuk az olajat, majd elrendezzük rajta a hagymaszeleteket, kissé megdinszteljük, majd ráfektetjük a májat, ráöntün...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt, a liszttel, a tojással a reszelt sajttal és a fűszerekkel egy mély edényben masszává keverjük, majd a kockákra aprított húst hozzáadjuk. Az őzgerincformát margarinnal...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA kínai édes-savanyú csirke elkészítéséhez a wokban a felhevített olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd a felkockázott csirkemellet. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű