1 kg Pulyka felső comb/tarja/lapocka
Koriander, só, bors, kömény, római kömény, majoranna, mustár, piros arany, balzsam ecet, Worchester szósz
4 gerezd fokhagyma
2-3 fej vöröshagyma
A húst egészben egy sütőzacskóban bepácolom a fűszerekkel, és a negyedelt vöröshagymával, majd legalább pár órát állni hagyom.
Érlelés után 160 fokos sütőben kb. 2 órát sütöm. Ha már meghűlt, a húst apró darabokra vágom.
A húst picit lepirítom a szósszal együtt, majd leszűröm. A szószt egy serpenyőben átmelegítem, amíg be nem sűrűsödik, még ízesítem, ha kell.
Csípős szósszal, sajtmártással, vagy Tzatzikivel tálaljuk.
1. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. 2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. 3. A vöröshagymát negyedekbe vágjuk,a fokhagymát gerezdekre szedjük. 4. A...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsd elő 180 °C-ra a sütőt. Terítsd szét egy tálcán a cukkini szeleteket, enyhén sózd be, és hagyd, hogy levet engedjen kb. 15 percen át, majd itasd fel a nedvességet papírtör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat és -szárnyakat besóztam. Egy tálat kivajaztam, a csirkedarabokat leraktam az aljára. 1,5 dl tejet öntöttem rá, 3 gerezd fokhagymát reszeltem rá, és alufóliával lef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra állítom. Elkészítem a dresszinget (mert a hússütéshez is kelleni fog egy egészen kevés belőle): lime levét, lime lereszelt héját, mézet, olajat és a felaprított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű