1 kg pulykacomb filé
20 dkg alma
1 fej vöröshagyma
10 dkg aszalt áfonya
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
2 ger. fokhagyma
vörösbor
rozmaring
bors,só
Az aszalt áfonyát beáztatjuk annyi vörösborba amennyi épp ellepi.
A pulykacomb filét felkockázzuk (ha szerencsénk van, már így vásároljuk).
A hagymát és az almát pici kockákra aprítjuk.
Egy lábosban zsiradékot felhevítünk és a hús kockákat szépen megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát és a paradicsom pürét, párpercig pirítjuk még (vigyázva! hogy a p.püré meg ne égjen). Aztán sózzuk, borsozzuk, közé szórjuk az almakockákat, a zúzott fokhagymát és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és pörkölt módján, puhára főzzük. A főzés utolsó 5-10 percében hozzáadjuk az áfonyát a borral együtt, aprított rozmaringgal ízesítjük és készre főzzük.
Köretként lestyánnal ízesített tarhonyát kínálunk.
Csirke alsó-felső comb, fűszerezed ízlés szerint( én csak az alap ízeket szeretem használni) só, bors pici olaj, jól bedörzsölöd a combokat, állni hagyod egy éjszaka. Sütés előtt b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPároljuk meg a hagymákat a zsiradékon, öntsük rá a vizet, majd rakjuk bele a húst. Várjuk meg még kiengedi a hús a levét, ekkor tegyük bele a fűszereket és főzzük meg. A főzés vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A csirkemellet felkockázzuk és enyhén besózzuk. A lisztet, az étkezési keményítőt, tojást, sütőport alaposan összekeverjük, és vizet adunk hozzá hogy sűrű palacsin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokból hármat megfőzünk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A csirkemájat, szalonnát és a főtt tojásokat felkockázzuk. A zsemléket tejbe beáztatjuk, kinyomkodju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű