Családireceptkönyv.hu

Hagymás csirkemáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg csirkemáj
2 vöröshagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
ételízesítő
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítés:


A májat megmossuk, megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Felforraljuk, utána még 5 percig főzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdinszteljük, fűszerezzük, belekeverjük a zúzott fokhagymát. A májakat szűrőkanállal kivesszük a vízből és a hagymához adjuk, kevés vizet öntünk alá és készre főzzük. Burgonyapürét tálalunk mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szerintem a májat nem kell vízben főzni hanem pörkölt alapon (zsír, hagyma p.paprika) megdinsztelni és kész.

Hagymás csirkemáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kínai szezámmagos csirkefalatkák
Kínai szezámmagos csirkefalatkák

Először hozzávalóit összekeverjük, beleforgatjuk a csirkemellet, kb. 2-3 órát érleljük. A máz alapanyagait összekeverjük. Egy tálba beletesszük a bunda hozzávalóit (liszt, ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mentás kacsacomb hajdinakásával
Mentás kacsacomb hajdinakásával

A megtisztított, konyhakész kacsacombokat megsózzuk, borsozzuk, és jól bedörzsöljük apróra vágott mentával. Tepsibe tesszük, mellérakjuk az újhagymát. Aláöntünk 5 dl vizet, majd al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Mézes-mázas szezámmagos csirkefalatok
Mézes-mázas szezámmagos csirkefalatok

A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal, félretesszük. Kikeverjük a mézes mázat  1 e.k ketchup, 2-3 e.k méz, 1 t.k erős pista,...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Zöldséges borzas csirke
Zöldséges borzas csirke

A zöldségeket lereszeljük, beletesszük egy tálba, és megsózzuk. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és összekeverjük. Fűszerezzük a provence-ival és a borssal. Hozzákeverjük a lisztet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk