Hozzávalók 1 rúdhoz:
• 3 nagyobb csirkemell filé
• 300-400 g szeletelt bacon
• 3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
• 200 g tejföl
• 2 tojás
• 1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
• 3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
• só, bors
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
3. A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
4. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
5. Végül a csirkét is beleforgatjuk.
6. A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
7. A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
8. A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
9. Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
Igen,nyersen kell belekeverni a masszába a csirkehusit,alufoliával pedig az őzgerinc formát kell kibélelni,majd a baconszeleletek,a massza,reszelt sajt,és legvégül a bacont ráhajtani a tetejére.
Majd a végén baconnal is kell lefedni
A csirkemellet felszeleteljük, majd fólia alatt vékonyra kiklopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre teszünk a feta sajtból az aszalt paradicsomból, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jalapenot...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben megfőzzük. Közben a csirkemellet felcsíkozzuk, és pici olajon sóval, frissen őrölt borssal megpirítjuk. A brokkolit blansírozzuk. (Ha fagyasztott, akk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindkét fajta májat töröld át papírtörlővel, és távolítsd el belőle az inas, eres részeket, és vágd kb. egyforma, apróbb darabokra. Külön tálkába tedd a pecsenyekacsamáj darabkákat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű