Családireceptkönyv.hu

Édesburgonyás mustáros csirkefasírt - paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemell darálva (lehet csirkecomb filé is vagy vegyesen)
1 vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma zúzva
kb. 1 tk só
1/2 tk őrölt fehérbors
2 tk. mustárpor vagy 1 ek. mustár
1/2 tk őrölt kurkuma
1/2 édesburgonya apró kockára vágva (kb. 20 dkg)
2 kicsi szál szárzeller (angol zeller)
1 marék spenót apróra vágva (vagy fodros kel)
1/2 kaliforniai paprika apróra vágva (opcionális)
1 tojás
3 ek. arany lenmag örlemény

Elkészítés:


A csirkemellet a fűszerekkel, a tojással, hagymával, fokhagymával és a lenmag őrleménnyel együtt tedd be késes robotgépbe és aprítsd meg, én teljesen pépesre kevertem. Ha nincs robotgéped, akkor a darált csirkehúst a kezeddel jó alaposan dolgozd össze a hozzávalókkal. A zöldségeket vágd egyforma nagyon apró darabokra, ezeket is keverd bele. Ha nem eszel paprikát, egyszerűen hagyd ki. Nedves kézzel formázz kisebb pogácsákat. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, kend le olajjal és pakold rá a húst. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 25-30 percig, a sütési idő sütőtől és a fasírtok nagyságától is függ. Félidőben fordítsd meg őket. Alternatívaként sütheted a fasírtokat serpenyőben is, kevés zsiradék hozzáadásával. Tálald salátával, párolt zöldségekkel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andi
Csirketorta
Csirketorta

A formát kibéleljük sütőpapírral. A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk. A tojást a tejföllel és fél kávéskanálnyi sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros csirkecombok
Vörösboros csirkecombok

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk majd a vajon megpirítjuk. Mikor a hús kifehéredik, felöntjük 0,5 dl vízzel és hagyjuk párolódni, közben a paprikát és a sárgarépát apró csíkokra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Levelestészta – gombás csirkemell töltelékkel
Levelestészta – gombás csirkemell töltelékkel

A csirkemelleket ketté vágjuk és zsebeket”hasítunk” rajtuk. A gombát feldaraboljuk, megpárolni az apróra vagdalt póréhagymán, és fűszerezzük. Amikor kihűlt, csirkemelleket megtöltj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
rakott csirkemell
rakott csirkemell

A hússzeleteket kiolajozott tepsibe raktam és megkentem mustárral. Az csirkemellekre tettem bacon szalonnát, paprika /sárga, kaliforniai csípős/ és újhagyma szeleteket. Betak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk