A csirkemellhez
750 g csirkemell (egész, filé)
A szószhoz
100 ml étolaj
100 ml akácméz
1 csipet só
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál sötét szójaszósz
4 teáskanál darált paprika (Erős Pista)
A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük.
Elkészítjük a szószt: Az olajat a mézzel, sóval, erős pistával, szójaszósszal, balzsamecetet összekeverjük. Majd a csirkemelleket belerakjuk és állni hagyjuk kb. 20-25 percet.
Egy serpenyőbe téve felrakjuk, ha elfogy alóla a lé, és besűrűsödött akkor kész.
Rizzsel tálaljuk az elkészült fogást!
A fűszereket mozsárban vagy kávédarálóval finomra őröljük. Hozzáadjuk a lime levét, belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük az olívaolajjal. A csirkecombokat alaposan be...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűElőkészítem az összes hozzávalót: a húst megmosom szeletelem, ha kell klopfolom, sózom borsozom. A vöröshagymát és, a gombát felszeletelem, a burgonyát karikára vágom. Ezután jöhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombaszárakat kitörjük, a fejeket megtisztítjuk. A szárakat a párolt rizskörethez, vagy más ételekhez felhasználhatjuk. A megtisztított csirkemájat összeturmixoljuk, hogy kellően...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű