Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj

Elkészítés:


A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.

Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal, fejedelm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KARFIOLOS CSIRKEMELLRAGU
KARFIOLOS CSIRKEMELLRAGU

A csirkemellfilét megtisztítjuk a hártyáktól, csíkokra vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, megpirítjuk, beletesszük a húst, kicsit lepirí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csípős csirke csíkok tócsnival
Csípős csirke csíkok tócsnival

A csirkemellet csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk a kés pengéjével ezután felaprítjuk, majd olajon egy serpenyőben üvegesre pároljuk. Rátessz...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Csirkés rakott tészta tejföllel és ropogós szalonna
Csirkés rakott tészta tejföllel és ropogós szalonna

A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Rakott csirkemell
Csirkemell - Rakott csirkemell

1. A csirkemellet kiverjük, sózzuk és mindkét oldalát pici olajon megsütjük. 2. A gombát a vöröshagymával olajon megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk