Mustáros-sajtos-csirkemellHozzávalók:
4 filézett csirkemell
25 dkg sajt
3 dl tejszín
4 evőkanál mustár
1 citrom
só
bors
Mustáros-sajtos-csirkemellHozzávalók:
4 filézett csirkemell
25 dkg sajt
3 dl tejszín
4 evőkanál mustár
1 citrom
só
bors
Elkészítés ideje: 45 perc, pácolás: 1 óra
A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt sajttal, a borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Forgasd bele a húst, és lefedve rakd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól átjárják.Pácolás után tedd át a csirkemelleket egy zsiradékkal kikent tepsibe. A húsok közé rakj karikákra vágott citromot, és pakolhatsz még bele fokhagymát vagy zöldfűszereket. Süsd meg 170 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, a sajtos szósz pedig aranybarna, vedd ki a sütőből.
1. Mindkét húst a nagyobbik felénél éles késsel bevágjuk. 2. Úgymond zsebet vágunk rajta, ügyelve arra, hogy ne vágjuk ki, mert akkor kifolyik a töltelék. 3. Sóval fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkecombokat kicsontozzuk, lebőrözzük és besózzuk. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, majd mustárral, sóval és a fehér borssal együtt a margarinba keverjük. A burgonyát me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A májat kevés, enyhén sós vízben megfőzzük, ( én a levesben főztem, de 25 dkg máj és 25 dkg zúza) majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük kis kockákra, egy tálba tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnával kibélelünk egy jénai tálat vagy egy tepsit. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba mártva bundázzuk. Az edénybe rakott szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű