1 pár csirkemell filé és egy csirkecomb filé
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kk só
1 kk vöröshagyma
pici zsiradék az edény kikenéséhez
Vágjuk fel minél kisebb kockákra a szín húst. Vegyük elő a botmixerünket, és türelmesen, szépen lassan (a botmixerünket nem leégetve) pépesítsük össze a húst a fokhagymával és a fűszerekkel. Kenjünk ki egy hőálló cserép-vagy üvegedényt (én kacsazsírt használtam), és tegyük bele a húsmasszát. Egy nagyobb tepsibe engedjünk vizet, és állítsuk bele a hússal teli tálunkat. 180 fokon 45 perc alatt süssük készre a sonkánkat. Azt ne várjuk, hogy barna legyen, olyan színű lesz, mint a bolti sonka.
A csirkemelleket keresztbe és hosszában is kettévágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk és borsozzuk őket. A töltelékhez az apróra vágott gombát az apróra vágott vöröshagymával eg...
Elkészítési idő:A csirkemelleket lapjával ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a babot és a répát, majd pár percig pároljuk. Hozz...
Elkészítési idő: 2 óraAz összes hozzávalót keverd krémesre, majd öntsd rá a felkockázott csirkemellre. Jól forgasd össze az egészet, hogy a pácból mindenhova jusson. Én ezt este csinálom, másnap csak me...
Elkészítési idő: 1 nap + 20 perc