1 pár csirkemell filé és egy csirkecomb filé
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kk só
1 kk vöröshagyma
pici zsiradék az edény kikenéséhez
Vágjuk fel minél kisebb kockákra a szín húst. Vegyük elő a botmixerünket, és türelmesen, szépen lassan (a botmixerünket nem leégetve) pépesítsük össze a húst a fokhagymával és a fűszerekkel. Kenjünk ki egy hőálló cserép-vagy üvegedényt (én kacsazsírt használtam), és tegyük bele a húsmasszát. Egy nagyobb tepsibe engedjünk vizet, és állítsuk bele a hússal teli tálunkat. 180 fokon 45 perc alatt süssük készre a sonkánkat. Azt ne várjuk, hogy barna legyen, olyan színű lesz, mint a bolti sonka.
Pác: 2 ek keményítőt egy kis hideg vízzel csomómentesre összekeverek. Belerakom a csirkemell csíkokat és durva sóval megsózom. Vegyes borssal óvatosan meghintem majd ráreszelek 2 g...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet mosd meg és vágd csinos kockákra. Egy kisebb keverőtálban verd fel a tojást, vagy tojásmentes panírhoz keverd el az 1 ek. keményítőt 2-3 ek. vízzel. Egy másik tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szárnyas bőrét a nyakrésztől kiindulva, ujjunkkal fellazítjuk, hogy a töltelék a hús és a bőr közé beférjen. 2. A zsemlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk. 3. A füstölt sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a sze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű