menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkesonka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pár csirkemell filé és egy csirkecomb filé
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kk só
1 kk vöröshagyma
pici zsiradék az edény kikenéséhez

Elkészítés:


Vágjuk fel minél kisebb kockákra a szín húst. Vegyük elő a botmixerünket, és türelmesen, szépen lassan (a botmixerünket nem leégetve) pépesítsük össze a húst a fokhagymával és a fűszerekkel. Kenjünk ki egy hőálló cserép-vagy üvegedényt (én kacsazsírt használtam), és tegyük bele a húsmasszát. Egy nagyobb tepsibe engedjünk vizet, és állítsuk bele a hússal teli tálunkat. 180 fokon 45 perc alatt süssük készre a sonkánkat. Azt ne várjuk, hogy barna legyen, olyan színű lesz, mint a bolti sonka.

Csirkesonka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos csirkemell
Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Zólyominé Varga Mariann Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék Avatar Magyar Andrea Kedvelnék Avatar Onestyak Erika Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Szezámmagos csirkemell

Pác: 2 ek keményítőt egy kis hideg vízzel csomómentesre összekeverek. Belerakom a csirkemell csíkokat és durva sóval megsózom. Vegyes borssal óvatosan meghintem majd ráreszelek 2 g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Édes-savanyú, bundázott csirkefalatok
Édes-savanyú, bundázott csirkefalatok

A csirkemellet mosd meg és vágd csinos kockákra. Egy kisebb keverőtálban verd fel a tojást, vagy tojásmentes panírhoz keverd el az 1 ek. keményítőt 2-3 ek. vízzel. Egy másik tálba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Gödöllői töltött csirke
Csirke - Gödöllői töltött csirke

1. A szárnyas bőrét a nyakrésztől kiindulva, ujjunkkal fellazítjuk, hogy a töltelék a hús és a bőr közé beférjen. 2. A zsemlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk. 3. A füstölt sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Ínycsiklandozó csirke
Ínycsiklandozó csirke

1. A csirkemellfiléket megmosom, papírtörlővel megtörlöm, majd nyolc egyenlő szeletre vágom. (Ha túl vastag, akkor húskalapáccsal egy picit megütögetem, de ne legyen vékony a sze...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk