Családireceptkönyv.hu

Csirkesonka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 pár csirkemell filé és egy csirkecomb filé
2 nagyobb gerezd fokhagyma
1 kk só
1 kk vöröshagyma
pici zsiradék az edény kikenéséhez

Elkészítés:


Vágjuk fel minél kisebb kockákra a szín húst. Vegyük elő a botmixerünket, és türelmesen, szépen lassan (a botmixerünket nem leégetve) pépesítsük össze a húst a fokhagymával és a fűszerekkel. Kenjünk ki egy hőálló cserép-vagy üvegedényt (én kacsazsírt használtam), és tegyük bele a húsmasszát. Egy nagyobb tepsibe engedjünk vizet, és állítsuk bele a hússal teli tálunkat. 180 fokon 45 perc alatt süssük készre a sonkánkat. Azt ne várjuk, hogy barna legyen, olyan színű lesz, mint a bolti sonka.

Csirkesonka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemelles rakott makaróni
Csirkemelles rakott makaróni

A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Egzotikus, paradicsomos csirke jázminrizzsel
Egzotikus, paradicsomos csirke jázminrizzsel

A feldarabolt hagymát, a meghámozott fokhagymagerezdeket és a kisebb darabokra vágott gyömbért aprítógépbe tesszük, és egészen finomra, szinte pépesre aprítjuk. Serpenyőben felmele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Baconos-gombás csirketekercs
Baconos-gombás csirketekercs

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSIRKEMÁJAS TOJÁSOS SZELET
CSIRKEMÁJAS TOJÁSOS SZELET

A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk