menu

Családireceptkönyv.hu

Édes-savanyú csirkemell


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell filé
1 fél szál póréhagyma
1 szál sárgarépa
1 db hegyes erős paprika
1 piros kaliforniai paprika
1 darabolt ananászkonzerv
3 ek ketchup
2 ek fehérbor ecet
2 ek worchester szósz
2 ek szójaszósz
3 ek méz
1 ek keményítő

olaj

Elkészítés:


A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát.

Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, worchester szószt, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb. két deciliter vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Rizs körettel tálaljuk.

Édes-savanyú csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Dubary brokkolival
Dubary brokkolival

Elkészítés: A pulykamell szeleteket besózzuk, lisztben megforgatjuk és hirtelen kisütjük. Kivajazott tepsibe fektetjük. Erre helyezzük rá a megpárolt vagy félig megfőzött brokkol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Balkáni kacsa
Balkáni kacsa

Nagy lábast előveszem, amiben elfér a kacsa. A kacsáról levagdosom a durvább kövér részeket, hogy ne legyen nagyon zsíros. Megmosom. Bedörzsölöm sóval alaposan, kívül belül. Majo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos-gombás csirketekercs
Baconos-gombás csirketekercs

A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemelles tészta
Csirkemelles tészta

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk