4 csirkemell filé
2 erezd fokhagyma
3 cm friss gyömbér
1 ek paradicsomkonzerv
400 g darabolt paradicsom
50 g kesu dió
50 g vaj
1 ek koriander por
1 ek egész kömény
1 kk paprika
4 kk garam massala
100 ml tejföl
1 citrom
só, napraforgó olaj
Vékony csíkokra vágjuk a csirkemellet, és befedjük a következő páccal: paradicsom sűrítmény, a fele fokhagyma szétnyomva, a fele gyömbér reszelve, só, 2 kk garam massala, 1/2 citrom leve. Tegyük a hűtőbe.
Egy edényben dinszteljük meg a felvágott hagymát, a gyömbér és fokhagyma maradékát, főzzük 10 percen keresztül időnként megkeverve, nehogy leégjen.
Adjuk hozzá a köménymagot, a paprikát, a garam massala maradékát és 1 pohár vizet, amit elfőzünk. Adjuk ehhez a fűszeres keverékhez a darabolt paradicsomot, a kesu diót, 1 nagy pohár vizet, fedjük le és lassú tűzön főzzük 20 percig.
Közben forrósítsunk olajat majd gyorsan pirítsuk le a csirkahúst. Tegyük félre.
A fűszeres szószt tegyük a mixerbe, és addig mixeljük, amíg lágy egynemű szószt kapunk. Tegyük vissza a főző edénybe a darabokra vágott vajjal és a sült csirkedarabokkal. 10 percig főzzük együtt a szósszal.
Végül adjuk hozzá a tejfelt, és azonnal tálaljuk friss korianderrel.
A csirkemellet kiklopfoljuk (2 filéből vágtam 4 szép szeletet). A szeleteket sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és belefektetjük a húsokat. A burg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy serpenyőben, közepesnél gyengébb tűzön megforrósítjuk az olajat. 1 perc alatt megpirítjuk rajta a fokhagymát, majd hozzátesszük a sóval meghintett cukkinit is, és időnként ráz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon megsütjük. A csirkemájat szintén olajon bors és majoránna hozzáadásával lesütjük. A szalonnát szeletekre vág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemájat hártyázzuk le, távolítsuk el az ereket, és tisztítsuk meg az epétől. A tejet mérjük keverőtálba, adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket, borsot és a majoránnát. A tiszta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű