2 evőkanál joghurt - natúr
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
5 evőkanál zsemlemorzsa
450 g csirkemell filé
1 evőkanál teriyaki szósz
0.5 L étolaj
Egy zárható tetejű műanyag edénybe tesszük a csirkemell csíkokat, joghurtot, az összezúzott fokhagymát, és a sót.
Lezárjuk az edényt, és az egészet jól összerázzuk. Egy órára hűtőbe tesszük.
Megszórjuk a liszttel, és a keményítővel.
Az egészet újra jól összerázzuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, és a teriyaki szószt.
Újra lefedjük, és összerázzuk.
Megszórjuk a zsemlemorzsával.
Utoljára még egyszer jól összerázzuk a zsemlemorzsával.
Forró olajban ropogósra sütjük a csirkemell csíkokat.
Először is finoman ki kell klopfolni a szeletekre vágott húst. Én két zacskó közé szoktam tenni, így nem fröcsköl szanaszét és nem is ragad le; közben is zacskóstul forgatom. Ha sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók (4 személyre): 2 csirkemell, 3 alma, 20 dkg karaván sajt, 10 dkg. angol szalonna, 2 dl tejföl, só, feketebors, liszt. A csirkemelleket kicsontozzuk, szeletekre vágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: •A csirkét felaprítjuk és 2-3 órára a pácban éni hagyjuk •egy tálban összekeverjük a bunda hozzávalóit •elkészítjük a mázat is •a csirkét egy villával a bundába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű