30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk.
A hagymát apróra vágni, zsíron üvegesre dinsztelni. A húst rátenni, megpirítani, hozzáadni a fűszereket. Felengedni annyi vízzel, hogy bőven ellepje és a mirelit kukoricát beletéve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. Nem kell kiklopfolni! 2. Vékonyan kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a szeleteket. 3. Ezt követően bőven megkenjük tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, a kis kockákra vágott csirkemellet beleforgatjuk, olajban kisütjük, bőven legyen rajta a masszából. Utána a mázban még forrón megforgatjuk. Máz: 40...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pulykát mosd meg, majd csíkozd fel ujjnyi nagyságúra. A vajat és az olajat melegítsd fel, tedd bele a húst, és fehéredésig süsd benne. Borsozd meg, add hozzá a finomra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű