30 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
20 dkg bacon
6 evőkanál tejföl
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közben a megtisztított burgonyát is felkockázzuk és sós-köményes vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és egy kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A húst és a bacont is hozzákeverjük, de lecsöpögtetjük, hogy ne legyen túl zsíros az étel. A tejfölbe keverjük a reszelt sajtot és ráöntjük a husis burgonyára, jól összekeverjük, hogy mindenhova jusson belőle, majd 10-15 percen át sütjük 180 fokon. Amikor elkészült eloszlatjuk a tetején a paradicsomszószt és kínálhatjuk.
A combokat kettőbe vágjuk, és alaposan sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb tepsibe tesszük, és 180°-ra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel elkezdjük sütni, egyszer-egyszer megforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket kicsontozom és felszeletelem. 2. Húskalapáccsal gyengén megveregetem, megsózom. 3. Ezután a tojást a tejjel habosra keverem, hozzáadom a fűszereket és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA páchoz valókat összekeverjük. A csirkét feldaraboljuk (a szárnyakat levágjuk, a mellét négy részre vágjuk, a combokat és a hátát kettévágjuk) 12 részre, és alaposan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű