3 nagyobb csirkemell filé, 300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt), 200 g tejföl
2 tojás,1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt,só, bors
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)
Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.
1. A vöröshagymát, a kockára vágott paprikát és a sonkát megdinszteljük az olajon, majd hozzátesszük a májat és kissé összepirítjuk. 2. Kevés pirospaprikával, borssal, majoránn...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElsőként a csirkemellet felcsíkoztam, sótam, borsoztam. A paprikát és a gombát kockákra, a sárgarépát karikákra vágtam, a vöröshagymát kisebb kockákra aprítottam. Wok serpenyőben e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édes káposztát hagyományos módon abáljuk meg sós,köményes,borsos ecetes vízben!Vigyázzunk,hogy ne legyen sós és túl savanyú mert ez a lé lesz az ételnek a felöntő folyadéka!A sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű