menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés alagút


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 nagyobb csirkemell filé, 300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt), 200 g tejföl
2 tojás,1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt,só, bors

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirkés tölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk. (A hézagok eltüntetésére, még tehetünk rá bacont.)
Az őzgerincformát a nagy gáztepsibe helyezzük, hogyha sülés közben kifolyna a leve, akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Csirkés alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Pulykamell vörösbabbal (Zóna)
Pulykamell vörösbabbal (Zóna)

A pulykamellet vágd vékony szeletekre, dörzsöld be sóval, borssal, fokhagymával, majd 1-2 ek forró olajon hirtelen süsd át mindkét oldalát. Tedd egy tálra, öntsd mellé a vörösbab...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Rosé kacsamell házi krokettel és áfonyával
Rosé kacsamell házi krokettel és áfonyával

◾️A kacsamellet beirdaljuk (vigyázzunk, hogy a húsba ne nagyon vágjunk bele). ◾️Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. ◾️Egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük a kacsamellet bő...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagy
Csípős pirított csirkemáj, sült krumpli és sült hagy

A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
ZSEMLEMORZSÁS FŰSZERES CSIRKE MELL ÉS CSIRKE MÁJ ...
ZSEMLEMORZSÁS FŰSZERES CSIRKE MELL ÉS CSIRKE MÁJ ...

a húst és a májat bekentem a reszelt fokhagymával majd megszórtam a fűszerekkel és állni hagytam egy negyedórát.....simán csak zsemlemorzsában forgattam meg és olajban kisütöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk