8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk 3 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 perig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon oldalanként 1 perc alatt kérget sütünk rá. Lejjebb vesszük a lángot és még 6-7 percig sütjük, hogy átsüljön. Kihűtjük. Az apróbb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk mustárral, borssal, vöröshagymával, babérral és kb. 5 evőkanál olajjal. Egy kisebb zárható dobozban egy éjszakát a hűtőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk és szárazra töröljük. Egy tepsibe szórjuk a sót, belehelyezzük a csirkét, és a belsejébe rejtjük a gerezdekre szedett fokhagymát, a citromot és pár szál kakukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet kicsontozom, lehártyázom, hosszú csíkokra vágom. Néhány kanál olajban elkeverem a fűszerkeveréket, ízlés szerint paprikakrémet adok hozzá, és alaposan elkeverem. Ch...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű