8 csirkecomb
16 szelet bacon
4 paprika
2 sárgarépa
2 nagy hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
0,5 dl sör
olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
friss rozmaring
zellerlevél
só, bors
A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyölt csirkéket és mellészórjuk a babérlevelet, a fokhagymát, a rozmaringot és a zellerlevelet. A sörbe keverünk 3 evőkanál olívaolajat és a balzsamecetet, ezzel leöntjük a húsokat. 40-50 perig sütjük 180 fokos sütőben. Néha megforgatjuk a húsokat, hogy jól átsüljenek.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd megsütjük benne a paprikákat. Ha a paprika megsült, akkor csökkentjük a hőmérsékletet 180 fokra. A paprikákat még forrón zacskóba tesszük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, aztán sózzuk borsozzuk. Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a hússzeleteket, aztán rákarikázzuk a póréhagymát. Felöntjük a borral, a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet kisebb kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és félretesszük. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy nagy dobozos tejfölt összekeverünk 15 dkg reszelt trappista sajtta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű