Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Citromos-cheddaros csirkemell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Panírozni

900 g csirkemell filé

A panírhoz

2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
140 g vörös cheddar sajt
6 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál oregánó (morzsolt)
4 csipet feketebors (őrölt)
1 db citrom leve
2 kávéskanál fokhagymapor
4 evőkanál olívaolaj

A tetejére

80 g mozzarella sajt
80 g trappista sajt


Átlagos tápérték / teljes recept
Energia
2524.7
kcal
Fehérje
350.6
gramm
Szénhidr.
74.6
gramm
Zsír
105.3
gramm

Elkészítés:


A csirkemellett ujjnyi vastagságú, kisebb (fél tenyérnyi) szeletekre vágjuk, kicsit besózzuk és félrerakjuk amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
Egy tálba reszeljük a trappistasajtot és a mozzarellát, majd tegyük félre. Később fog kelleni.
Egy másik tálban habverővel összekeverjük a lisztet és a tojást.
Egy harmadik tálba reszeljük a vörös cheddart. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, pici sót, borsot, oreganot, citromlevet, és fokhagymaport.
A csirkemelleket egyenként először a tojásos-lisztes keverékbe mártjuk, majd belerakjuk a zsemlemorzsás-sajtos tálba és megforgajuk, hogy mindenhol rátapadjon a sajt és a zsemlemorzsa keveréke.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és belerakjuk a csirkemelleket. 5-5 percig sütjük mindkét oldalukat, hogy aranybarna színt kapjanak.
Egy serpenyőbe rakjuk a csirkemelleket, megszórjuk őket a reszelt trappista és mozzarella keverékével és 170 C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt ráolvasztjuk a sajtokat.
Melegen, citrommal díszítve, tetszőleges körettel tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Átlagos tápérték / teljes recept
Energia
2524.7
kcal
Fehérje
350.6
gramm
Szénhidr.
74.6
gramm
Zsír
105.3
gramm

Citromos-cheddaros csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkés, zöldséges rizs a sütőből – ízletes étel vil
Csirkés, zöldséges rizs a sütőből – ízletes étel vil

Elkészítése: A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

Az olaj felén megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott gombat. Megszórjuk ételízesítővel, pár percig erős tűzön pirítjuk, majd...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mariann
Parmezános petrezselymes/francia csirke
Parmezános petrezselymes/francia csirke

Step 1 Crack the eggs into a large enough dish to fit chicken breast. Season eggs with salt and pepper, give them a light beat. Step 2 Chop the parsley finely (keep a few spr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Húsos tészta
Húsos tészta

A húst fel kell metélni kis kockákra. Serpenyőben olajon meg kell pirítani a húst. Csak vegetát kell rátenni. Kockatésztát főzök ki közben és ehhez kell keverni a húst. Bele kell ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk