Panírozni
900 g csirkemell filé
A panírhoz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
140 g vörös cheddar sajt
6 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál oregánó (morzsolt)
4 csipet feketebors (őrölt)
1 db citrom leve
2 kávéskanál fokhagymapor
4 evőkanál olívaolaj
A tetejére
80 g mozzarella sajt
80 g trappista sajt
Átlagos tápérték / teljes recept
Energia
2524.7
kcal
Fehérje
350.6
gramm
Szénhidr.
74.6
gramm
Zsír
105.3
gramm
A csirkemellett ujjnyi vastagságú, kisebb (fél tenyérnyi) szeletekre vágjuk, kicsit besózzuk és félrerakjuk amíg a többi hozzávalót előkészítjük.
Egy tálba reszeljük a trappistasajtot és a mozzarellát, majd tegyük félre. Később fog kelleni.
Egy másik tálban habverővel összekeverjük a lisztet és a tojást.
Egy harmadik tálba reszeljük a vörös cheddart. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, pici sót, borsot, oreganot, citromlevet, és fokhagymaport.
A csirkemelleket egyenként először a tojásos-lisztes keverékbe mártjuk, majd belerakjuk a zsemlemorzsás-sajtos tálba és megforgajuk, hogy mindenhol rátapadjon a sajt és a zsemlemorzsa keveréke.
Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és belerakjuk a csirkemelleket. 5-5 percig sütjük mindkét oldalukat, hogy aranybarna színt kapjanak.
Egy serpenyőbe rakjuk a csirkemelleket, megszórjuk őket a reszelt trappista és mozzarella keverékével és 170 C-ra előmelegített sütőben 12 perc alatt ráolvasztjuk a sajtokat.
Melegen, citrommal díszítve, tetszőleges körettel tálaljuk.
Átlagos tápérték / teljes recept
Energia
2524.7
kcal
Fehérje
350.6
gramm
Szénhidr.
74.6
gramm
Zsír
105.3
gramm
1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. 2. A cukkini két végét vágd le, majd vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét, hogy kis „hajókat” formázz. 3. A cukkini belsejét a nyers darált h...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket ügyesen felszúrjuk úgy, hogy lehetőleg ne szúrjuk ki, de azért legyen hely tölteni. Az uborkát, hagymát és a szalonnát vagy bacont apró kockára vágjuk, egy tálba r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk fel a csirkemellet újnyi csíkokra, majd tegyük egy kis tálba, szórjuk rá az étkezési keményítőt és keverjük jól össze. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes