menu

Családireceptkönyv.hu

Illatos-omlós csirkemell


Írta:

Adag: 4 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé, só, őrölt fekete bors, 4 tojásfehérje, 4 evőkanál étkezési keményítő

A sütéshez:
bő olaj

A mártáshoz:
2 dl ketchup, 0,5 dl balzsamecet, 0,5 dl méz, 3 evőkanál szójamártás, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál fokhagymakrém, só, őrölt fekete bors

Elkészítés:


1. A csirkemellfilét kissé lapjában, 12, nem túl vastag szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a keményítővel összekeverjük, csipetnyit megsózzuk. A hússzeleteket ebbe a habba forgatjuk, azután bő, forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára, ropogós kérgűre sütjük, jól lecsöpögtetjük.
3. A mártáshoz a ketchupot a balzsamecettel, a mézzel, a szójamártással, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
4. Tálaláskor az omlós csirkemellet fölszeleteljük, a fűszeres mártással körülöntjük. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó tanács:

– Aki szereti a csípőset, a mártást csípős Piros Arannyal vagy Erős Pistával is ízesítheti.

Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 420 kcal

Illatos-omlós csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Bőrös liba vagy kacsaháj sütése
Bőrös liba vagy kacsaháj sütése

Kb 1 kiló zsiradékot megtisztítani és kb. 4-5 cm-es kockára vágni. A megmosott darabokat lecsöpögtetve a lábosba tenni, kevés vizet, de nem kell, hogy ellepje ráönteni és lefedve,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
PÁROLT RIZS,CSIRKEMELL,PROVANSZI ZÖLDSÉGES MÁRTÁSSAL
PÁROLT RIZS,CSIRKEMELL,PROVANSZI ZÖLDSÉGES MÁRTÁSSAL

a rizst megpároltam feltettem a gázra és a rizs dupla mennyiségű vízzel felöntöttem sóztam majd felforraltam és lezártam alatta a gázt és hagytam párolódni ..könnyen megy mert rizs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemájas őzgerinc
Csirkemájas őzgerinc

A hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük! A májat fel...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Csirke ázsiai kesudiós
Csirke ázsiai kesudiós

A csirkemellet kisebb kockákra vágtam. Wokban (vagy magasabb falú serpenyőben) felhevítettem az olíva- és szezámolaj keverékét, majd a húst rátéve azt nagy lángon megpirítottam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk