fél kg darált csirkehús
2 dl tejszín
2 tojás fehérje
2 kanál CH csökkentett liszt
2 gerezd fokhagyma reszelve
Só,
bors
Igény szerint zöld fűszerek, vagy olívabogyó, esetleg kockázott lágy sajt, vagy vegyes zöldség
Minden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint a szaloncukrot. Majd az egészet alufóliába tekerni, és ugyan úgy megcsavarni a végeket. 50 percet lobogó forró vízben főzni. A vízből kivéve hűlni hagyjuk pár órát.
Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az apróra vágott hagymát, 120 ml juharszirupot és a narancs gerezdek felét. Egy almát hámozzun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket enyhén kiklopfoljuk (ha ketté vágjuk, nem kell klopfolni) és egy éjszakára fokhagymás tejbe tesszük. Egy szögletes, magasabb oldalú tűzálló tálat kivajazunk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHús: 1. A húst csíkokra vágjuk, és bepácoljuk pár órára a gyros fűszerkeverékkel. 2. Kevés olajon sütjük majd ki, ha a mártást és a pitákat is elkészítettük már. A tzatziki el...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet apró csíkokra vágjuk. Összekeverjük a mustárt, mézet és a fűszereket, majd ráöntjük a csirkemellre és betesszük 30 percre a hűtőbe. Egy serpenyőbe pici olajat mel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű