fél kg darált csirkehús
2 dl tejszín
2 tojás fehérje
2 kanál CH csökkentett liszt
2 gerezd fokhagyma reszelve
Só,
bors
Igény szerint zöld fűszerek, vagy olívabogyó, esetleg kockázott lágy sajt, vagy vegyes zöldség
Minden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint a szaloncukrot. Majd az egészet alufóliába tekerni, és ugyan úgy megcsavarni a végeket. 50 percet lobogó forró vízben főzni. A vízből kivéve hűlni hagyjuk pár órát.
A csirke alaplé főzése 25 perc alatt elkészült, a csirkemell csontból és a combból. A csirkehusit kockákra vágom, a zöldséget aprítom. Hagymán és fokhagymán a csirkét kissé megpirí...
Elkészítési idő:A májat leöblítjük, lecsepegtetjük, eltávolítjuk az inakat és a hártyákat. A hagymákat és a fokhagymát megtisztítjuk, a nagyobbik hagymát vékony karikákra, a közepeset vastagabb ge...
Elkészítési idő: