fél kg darált csirkehús
2 dl tejszín
2 tojás fehérje
2 kanál CH csökkentett liszt
2 gerezd fokhagyma reszelve
Só,
bors
Igény szerint zöld fűszerek, vagy olívabogyó, esetleg kockázott lágy sajt, vagy vegyes zöldség
Minden összetevőt alaposan össze kell keverni. Egy ív sütőpapír közepére eloszlatni hosszúkás formára. Feltekerni a papírt, majd a két végét ellentétes irányba összecsavarni, mint a szaloncukrot. Majd az egészet alufóliába tekerni, és ugyan úgy megcsavarni a végeket. 50 percet lobogó forró vízben főzni. A vízből kivéve hűlni hagyjuk pár órát.
Főzzük meg a spenótot sós, lobogó vízben, csepegtessük le, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával. Vágjuk apróra a gombát, és pici olajon dinszteljük meg. Keverjük össze a spen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon megsütjük. A csirkemájat szintén olajon bors és majoránna hozzáadásával lesütjük. A szalonnát szeletekre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan kevergetjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű