Családireceptkönyv.hu

Arroz con Pollo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,8 kg csirkecomb (felezve, külön az alsó és felső)
só, bors, pirospaprika
olívaolaj
5 dl csirke alaplé (vagy rossz esetben fél liter vízben feloldott tyúkhúsleveskocka)
1 csomag sáfrány (megnéztem, 0,12 g)
1 evőkanál vaj
15 dkg bevette tészta (lapos spagetti)
20 dkg füstölt sonka (nyers, szárított)
2 nagyobb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 kaliforniai paprika (egy piros, egy sárga, de nyilván bármilyennel finom lenne)
5 szál zeller
2 csilipaprika
2 babérlevél
3 paradicsom
30 dkg rizs

Elkészítés:


A csirkecombokat gazdagon sóztam, borsoztam, meghintettem pirospaprikával is, kézzel alaposan belemasszíroztam a bőrébe, és egy serpenyőben (pontosabban az óriás serpenyőmben) pici olívaolajon először hirtelen, forrón körbesütöttem, aztán egy kicsit visszavéve a hőmérsékletből, szép pirosra (majdnem készre) sütöttem. Közben az alaplevet külön felforraltam, és beledobtam a sáfrányt. Amikor megvolt a csirke, kivettem egy tálcára, és félretettem. A kisült zsírjához adtam az evőkanálnyi vajat, és az 5 cm-es darabokra tördelt száraztésztát kb. 2-3 perc alatt aranybarnára pirítottam. Kiszedtem, és a visszamaradt zsiradékban picit megpirítottam a kicsi, félcentis kockákra vágott sonkát. Utána beledobtam az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellert, a paprikákat, a babérlevelet, kicsit megsóztam, és 5-6 percig pároltam. Itt már tudni lehetett, hogy telitalálat lesz, gyönyörű színes volt a zöldség, és már megjelent az íze is. Utána belekevertem a paradicsomot, a pirított tésztát, beleöntöttem a rizst, a sáfrányos alaplével felöntöttem, egy kicsit összekevertem, végül a tetejére visszaültettem a sült csirkét. Gondosan még ráöntöttem a csirke alól a levét, és fedő alatt 20 perc alatt készre főztem. Ezalatt a rizs és a tészta is megpuhult, és megkapta a csirke is az utolsó simítást.

Trükkök, tippek, praktikák:


Úgy teljesen újszerű ez az étel, hogy közben teljesen a megszokott körökben tud maradni, és nem kell új ízharmóniát tanulni. Bármennyire is karibi, semmi nincs benne, ami szokatlan lehetne nekünk, és mégis ebben a kombinációban eléri a célt, hogy valami olyan kerüljön az asztalra, ami nem mindennap szokott.

Arroz con Pollo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek, Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos csirke
Sajtos csirke

A felhasználás előtti napon a húst beáztatom fokhagymás tejbe és próbálom minél jobban lezárni az edényt, amibe teszem. Másnap egy nagy, lehetőleg tapadásmentes tepsi alját telere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Csirkemájas rizottó
Csirkemájas rizottó

◾️Első lépésben a májat megtisztítjuk és felkockázzuk. Én nem szoktam túl apróra vágni. ◾️A rizst olajon pici sóval megpirítjuk. ◾️A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Sajtos, rizzsel rakott csirke
Csirkemell - Sajtos, rizzsel rakott csirke

1. A rizst a szokásos módon készre főzzük. 2. A csirkemelleket megszórjuk a grill fűszerkeverékkel, majd kevés olajon elősütjük. 3. Kiszedjük az olajból, és tűzálló tálba v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mézes-mustáros csirke
Mézes-mustáros csirke

A csirkecombot megtisztítom ,az olajat a mézzel mustárral -fűszerekkel szárnyas-magyaros fűszerrel jól összekeverem,a csirkét jó alaposan bekenjük a mézes mustáros fűszeres páccal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk