menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros csirkemell


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g csirkemell
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
2 dl víz
1 evőkanál étolaj
ízlés szerint magyaros fűszerkeverék
ízlés szerint só
ízlés szerint majoránna

Elkészítés:


Csirkemellet magyaros fűszerkeverékkel bepácolom, majd elkezdem olajon pirítani.
Eközben a hagymát karikákra vágom és hozzáadom.
Közepes lángon kevergetés mellett pirítom (míg a hagyma üveges nem lesz), majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és hozzáadom a felkockázott paradicsomot.
Hozzáadom ízlés szerint a sót, a majorannát és meghintem magyaros fűszerkeverékkel is. Elkeverem és hagyom, hogy elfőlje a levét (és "összerottyanjon").
Mindezek után folyamatos kevergetés mellett összepirítom.

Magyaros csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Barbecue csirkeszárnyak
Barbecue csirkeszárnyak

A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk, a héjukat majd kis kockákra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, sózzuk. A cukrot ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemáj - Baconos csirkemáj
Csirkemáj - Baconos csirkemáj

1. A májat megtisztítjuk, befűszerezzük, és a baconszeletekkel betekerjük, majd fogpiszkálóval átszúrjuk. 2. Sütőben kevés olajjal, fóliával letakarjuk, 15-20 percig sütjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sonkás, zsályás pulykamell
Sonkás, zsályás pulykamell

Elkészítés A pulykamellet nagyon vékony szeletekre felszeleteljük. Egy nagyobb vágódeszkára leterítünk frissentartó fóliát, ráteszünk egymástól pár cm-re a pulykamell szeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Római tálban sült libacombok
Római tálban sült libacombok

A libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk