menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkés tepsis zöldségek tárkonnyal,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 karfiol
1 cukkini
3 gerezd fokhagyma
5 dkg zöld olajbogyó
10 dkg ementáli
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:


A karfiolt rózsáira szedjük és kivajazott tepsibe tesszük. A cukkinit is meghámozzuk, felszeleteljük és az olajbogyóval együtt a karfiol mellé tesszük. A csirkemellet felkockázzuk, átkenjük olívaolajjal, fűszerezzük és ráhalmozzuk. A tepsiben összekeverjük a zöldségeket és meglocsoljuk olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ezt követően átforgatjuk és a tetejére szórjuk a felkockázott ementálit és a tárkonyt, ha szükséges még egy kis olívaolajat is locsolunk rá és újabb 20 percen át sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pulykamellcsíkok mandulás bundában
Pulykamellcsíkok mandulás bundában

A mandulát leforrázzuk, lehéjazzuk, megszárítjuk, majd ledaráljuk. A húst 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, besózzuk. A tojásokat enyhén felverjük, 2 tk sóval ízesítjük. A húscsíko...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fűszeres sült csirkecomb medvehagymás burgonyapüréve
Fűszeres sült csirkecomb medvehagymás burgonyapüréve

A combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besóztam...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Anita
TEJFOLOS CSIRKEPAPRIKAS
TEJFOLOS CSIRKEPAPRIKAS

A hagymat szalasra vagtam es olajban uvegesre paroltam Hozza adtam a csirkecombokat es egyutt is paroltam amig a hus kifeheredett Ekkor fuszereztem: so,bors,piros paprika,es fel...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval

A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár). Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk