1/2 bögre tej
1/2 bögre víz
3 evőkanál olaj
1 mk. cukor
1 felvert tojás
1 1/2 teáskanál só
2 1/4 teáskanál instant élesztő
3 1/2 - 4 bögre finomliszt (attól függ, hogy mennyit vesz fel.)
A tetejére a kenés:
1 tojás
1 evőkanál tej
szezámmag
A töltelékhez:
Hozzávalók:
1 /2 kg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt bors
1 sárga paprika
1 db paradicsom
1 tk. paprikakrém
A tésztát összegyúrjuk.
Fél órát hagytam állni,kelni.
Papirból tölcséreket készítettem, bevonom alufóliával, és tészta hengereket rátekerem.
A felvert tojás és tej keverékkel bekentem ,szezámmaggal megszórtam és 180 fokra melegített sütőben sütőben megsütöttem.
Tölthetjük salátával vagy ki mit szeret módra.
A töltelék készítése:
A vöröshagymát felaprítottam,olajon üvegesre pirítottam,rá tettem a megtisztított csirkemájat ,a feldarabolt paprikát és a paradicsomot,őrölt borssal megszórtam és fedő alatt pár percig pároltam.
Majd levettem a fedőt és kevergetve készre sütöttem.
Amikor majdnem kész volt,akkor tettem rá 1 tk. paprikarémet ,a tölcséreket betöltöttem.
A parmezános csirke készítése egy egyszerű paradicsomszósz főzésével kezdődik. Vágd hozzá apróra a hagymát és a fokhagymát. A hagymát kb. 5 perc alatt párold üvegesre közepes láng...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemellet felszeleteljük, négy szép szeletünk lesz. Megmossuk,a vizet lecsepegtetjük. Mindkét oldalát besózzuk. A bundához valókat (2 db tojás-10 dkg reszelt sajt-1 db nyers...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat sóval és borssal verjük fel egy tálban. A lisztet keverjük össze a keményítővel egy másik tálban. A csirkemellet daraboljuk fel, majd minden darabot először mártsunk be...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: Könnyű