40-50 dkg pulykamell
3 ek finomliszt
1 doboz körszeletes ananászkonzerv
15 dkg trappista sajt
4 ek olaj
10-15 dkg gépsonka
3 dl főzőtejszín
A megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük.
A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé sorakoztajuk a hússzeleteket. A maradék olajat aláöntjük.
A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel.
Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Tört burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.
sütési hőfok: 180°C
Csibecombhoz és mártáshoz A csibecombokat jó alaposan besózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fokhagymaporral (amíg a krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, addig állni hagyjuk). Forró...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst közepes szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon megpirítjuk, oldalanként kb 4-4 percig. Ha kész - félretesszük. 2. A paradicsomot apró kockákra vá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS 1. A combokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk. 2. Összekeverjük a mézet, a mustárt, a ketchupot, az olajat, a gulyáskrémet, a chilit és a fűszerkeveréke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megborsozzuk és egy mérőkancsóban összekeverjük a vizet a szójaszósszal. A libazsírt egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon megolvasztjuk, majd erősítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű