40-50 dkg pulykamell
3 ek finomliszt
1 doboz körszeletes ananászkonzerv
15 dkg trappista sajt
4 ek olaj
10-15 dkg gépsonka
3 dl főzőtejszín
A megtisztított pulykahúst felszeleteljük. Enyhén megsózzuk, lisztbe forgatjuk. Az ananász levét leöntjük. A sajtot lereszeljük.
A serpenyőben felforrósított olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen szép pirosra megsütjük. Egy tűzálló tálban egymás mellé sorakoztajuk a hússzeleteket. A maradék olajat aláöntjük.
A hússzeletekre terítjük a gépsonkát, majd betakarjuk az ananászkarikákkal. Rászórjuk a reszelt sajtot, megöntözzük a tejszínnel.
Alufóliával lefedve 180 fokon kb. 35 percig sütjük, majd az alufóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Tört burgonyával vagy krumplipürével kínáljuk.
sütési hőfok: 180°C
A rizst megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Egy másik edényben puhára főzzük a húst, leszűrjük és felszeleteljük. A húst és a zöldségeket összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel, a petrezsel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd fel apró kockákra a csirkemellet és sózd be. Készítsd elő a „bundát”. Verd fel a tojásokat és tegyél bele jó sok –lehetőleg friss- bazsalikomot és ízlés szerint borsot. Vajaz...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA csirke felsőcombokat kifiléztem és kettévágtam, majd minden oldalról besóztam. Bundát készítettem neki: Tojást (két db húsra számítva egyet), füstölt sajtot reszelve alaposan ö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes