A megszokott csirkés ételek helyett próbáld ki ezt a finomságot, ezzel bárkit elkápráztathatsz!
Hozzávalók:
6 csirkecomb
6 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 evőkanál paradicsomszósz
friss bazsalikom
zeller levél
só, bors
olaj
Elkészítése:
A húst sózzuk és borsozzuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük. A paradicsomot, a fokhagymát és a zöld fűszereket összeturmixoljuk, belekeverjük a paradicsomszószt és adunk hozzá egy kevés vizet 1 dl bőven elég. Hozzáadunk 2 evőkanál olajat és ezzel leöntjük a combokat. 180 fokos sütőben sütjük 40 percen át, időközben többször megforgatjuk. Rizzsel, vagy párolt zöldségekkel kínáljuk.
A zöldségeket, meghámoztam (már amelyiket kellett), kisebb darabokra vágtam. Egy edényben vizet forraltam, rátettem a fém szűrőt, ebbe a zöldségeket és fedővel lefedve megpároltam....
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit. Elkészítjük a mázat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkehúst csíkokra vágom, sózom, borsozom és 1 ek zsíron megpirítom, majd félre teszem. A maradék zsíron megdinsztelem a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sajtot reszeld le, a puha vajjal és a zúzott fokhagymával dolgozd össze. Sóval, borssal ízlés szerint fűszerezd. A húst szúrd fel, és tölts bele a töltelékből. A nyílást tűzd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű