60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
A burgonyát hajában megfőzöm, meghámozom, majd felkarikázom. Egy serpenyőben kevés vajon megsütöm a felkarikázott burgonyát, amit megszórtam kakukkfűvel, rozmaringgal. Ha kész meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát, póréhagymát megpiritjuk a kókuszzsíron, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, fűszereket, gombát és darált húst. 15 percen át főzzük. Összeállításnál retegezzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat megmossuk, kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, majd az aprított hagymával együtt a kacsazsíron lepirítjuk. Mikor a máj már kellően megpirult, alaposan megborsozzuk, felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk. Ezután bele tesszük a csirkemájat (csíkokra is vághatjuk), felöntjük kb 1 dl forró vízzel,fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű