menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós pikáns csirkeszárnyak sütőben sütve –


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
10 csirkeszárny
2 evőkanál liszt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanálnyi fokhagymapor
őrölt bors
őrölt csili (ízlés szerinti mennyiség)
olívaolaj

Elkészítés:


Elkészítése:
A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyakat a panírba. Azért nincs szükség tojásra, mert ha beolajozzuk a húst akkor megtapad rajta a panír. Kivajazott sütőbe tesszük a szárnyakat és átkenjük olívaolajjal a tetejüket, majd 25-30 perc alatt 180 fokon készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Mexikói csirkemell
Csirkemell - Mexikói csirkemell

1. A csirkemellet 2 centis csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajat ráöntjük, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. 2. Egy teflonserpenyőt felforrósítu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Fajitas
Fajitas

A csirkét és a zöldségeket csíkokra vágom, összekeverem a hozzávalókkal, kb. 20 perc alatt időnként megkeverve megsütöm (180 fokon légkeverésesen).

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borított csirkecomb
Borított csirkecomb

A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu kész...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke

A krumplit a kivajazott tepsi/jénai aljára tesszük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A felszeletelt húst megforgatjuk a paprikás lisztben, és szép sorban a krumplira tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk