Hozzávalók:
10 csirkeszárny
2 evőkanál liszt
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanálnyi fokhagymapor
őrölt bors
őrölt csili (ízlés szerinti mennyiség)
olívaolaj
só
Elkészítése:
A szárnyakat megmossuk, majd egy tálba tesszük és átkenjük olívaolajjal, megsózzuk. A zsemlemorzsát összekeverjük a liszttel és a fűszerekkel és egyenként beleforgatjuk a szárnyakat a panírba. Azért nincs szükség tojásra, mert ha beolajozzuk a húst akkor megtapad rajta a panír. Kivajazott sütőbe tesszük a szárnyakat és átkenjük olívaolajjal a tetejüket, majd 25-30 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
A makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz. Megs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst kisebb csíkokra vágjuk és befűszerezzük, tandoori massalával, madras curryvel, borssal, sóval, kis oregánóval és egy csipet köménnyel. Hagyjuk állni egy kis ideig, közben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmosom csapnál jól a húst, majd felitatom a papírtörlővel a vizet róla. Kettévágom mindkét oldalon, ami lejön vékony hús, azt levágom és félre rakom. Egy zacskót terítek a húsr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1 a csirkemájat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk a közepessen forró szárnyaszsírba tesszük, hogy teljesen ellepje, és lassú tűzön 35 - 4o perc alatt megsütjük, hogy a közepe lr...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű