1/2 kg csirke (mell, vagy comb filézve)
2 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
só, bors,
natúr kukoricapehely
Állítsd a sütőt 200 C fokra.
Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot.
Forgasd a pácba a csirke darabokat.
Törd apróra a a kukoricapelyhet.
Szedd le a húsról a felesleges pácot és forgasd meg a kukoricapehelyben.
Tedd egymás mellé a sütőpapírra és 15-18 perc alatt süsd ropogósra!
Köretnek remekül illik hozzá az olaj nélkül készült sült krumpli, vagy a tepsis krumpligolyók,de akár egy jó mártogatóssal is kínálhatod.
Tipp
Még zamatosabb lesz a hús, ha hagyod a pácban állni egy ideig!
Próbáld ki joghurtos páccal is!
A májat megmossuk, megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel ami ellepi. Felforraljuk, utána még 5 percig főzzük. A hagymát felaprítjuk, kevés olajban megdi...
Elkészítési idő:A sűrített paradicsomot, a 2 ek. mézet borsot ill. fűszerkeveréket összekeverjük. Bekenjük vele a pulykamell szeleteket- zsíron megpirítjuk. A húst rántjuk es készre sütjük. Amíg a...
Elkészítési idő: 40 percA makarónit sós vízben kifőzzük. Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet, kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha n...
Elkészítési idő: