8-10 db csirkeszárny
só
őrölt pirospaprika
őrölt fekete bors
őrölt kömény
3-4 gerezd fokhagyma
Paradicsomos mártogató
1 rész ketchup
fele rész szójaszósz
fele rész paprikakrém
2-3 gerezd fokhagyma
Joghurtos mártogató
1 nagypohár joghurt
10 dkg krémsajt
1 teáskanál mustár
csipet só
ízlés szerint őrölt bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
A megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.
A fűszerek mennyiségét alapvetően ízlés szerint célszerű összeállítani, sóból tehetünk bele egy kicsit többet.
A mártogatóshoz az alapanyagokat csak össze kell keverni és már kész is van. A joghurtos mártogatót ízesíthetjük petrezselyem vagy snidling helyett friss bazsalikommal vagy kakukkfűvel is, ez már egyéni ízlés dolga.
Sütőt előmelegítjük 200 fokra. Spenótot forró vízben 3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. Túróval és 1 tk sóval összeaprítjuk. Csirkemellet vékony szeletekre, kb 5x5 cm darabokra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. 2. A szeleteket kicsit kiklopfoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük, 10 dkg krémsajttal a hússzeletek egyik oldalát vékonyan megkenj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz◾️A húst felszeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges kicsit kiklopfoljuk. ◾️A tésztához a tejfölt, a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát valamint a sót és a borsot...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA csirkemellet 2 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olajon oldalanként 1-1 percig elősütjük, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba,tepsibe rakjuk, minden szele...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű