fél kg csirkemell
2-3 közepes vörös hagyma
1 kaliforniai paprika
30 dkg zsenge zöldborsó
fél kg krumpli
só, bors, ízesítő, majoránna vagy brassói fűszer keverék
olíva olaj
friss petrezselyem zöld
A húst vékony csíkokra vágjuk, befűszerezzük, majd az olíva olajon mindkét oldalát fehéredésig megsütjük. A hagymát ketté vágjuk, hosszában felszeleteljük és hozzáadjuk a húshoz, ezzel sütjük együtt 15 percig, majd a kaliforniai paprikát felkockázzuk és ezt is hozzáadjuk. Amikor már majdnem puha a paprika, akkor jöhet a borsó amivel össze sütjük.A borsónak is jó puhának kell lenni, akkor lesz kész :)
A krumplit felkockázzuk bő olajban kisütjük és össze keverjük a zöldséges csirke mellel. Tetejét friss petrezselyem zölddel megszórjuk és tálaljuk.
A húsgolyókhoz A darált húst, a tojást, zsemlemorzsát, a finomra vágott spenótot, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és borsot egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA borsót és a répát a hagymát felaprítjuk, egy kis zsiradékon megdinszteljük a gombával (ha frisset veszünk akkor szeleteljük fel). Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon előpir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagunk is készíthetünk otthon sonkát, sokkal egyszerűbben, mint gondolnánk. A házilag készült sonkában, azon túlmenően, hogy tudjuk, mit tartalmaz, az a legjobb, hogy ízlésünknek...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű