60 dkg csirkemellfilé
2 dl főzőtejszín
1 kisebb vöröshagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma
só
őrölt bors
petrezselyemzöld
1sárga paprika
1 piros paprika
2 tojás
1 ek. liszt
25 dkg reszelt sajt (fele füstölt sajt)
8 dkg vaj
1 db paradicsom
A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróbb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 5 dkg vajat hevítünk, hozzáadjuk a megtisztított apróra vágott vöröshagymát és fehéredésig pirítjuk rajta a csirke húst, amit sóztunk, borsoztunk. A tojást összekeverjük a tejszínnel, a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, liszuttel, az apróra vágott zöldségzölddel, az apró kockára vágott pirospaprikával, és a 2/3 rész sajttal, majd a húsra öntjük, és jól összekeverjük. Egy tepsit vagy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük az összekevert húst, és a maradék sajttal megszórjuk, paradicsom karikákkal és zöldségzölddel díszítjük, és előmelegített 180 °C fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, és enyhén sózd be őket. A vajat olvaszd meg, majd a mustárral, a citromlével, az olajjal, a barna cukorral és a pirospaprikával keverd össze, és a...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon....
Elkészítési idő:A sűrített paradicsomot, a 2 ek. mézet borsot ill. fűszerkeveréket összekeverjük. Bekenjük vele a pulykamell szeleteket- zsíron megpirítjuk. A húst rántjuk es készre sütjük. Amíg a...
Elkészítési idő: 40 perc