Családireceptkönyv.hu

Csirkés alagút


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 1 rúdhoz:
3 nagyobb csirkemell filé
300-400 g szeletelt bacon
3 csapott evőkanál zabliszt (lehet sima liszt)
200 g tejföl
2 tojás
1 csokor petrezselyem vagy egy púpozott evőkanál szárított
3 jó marék (kb. 300-400 g) reszelt trappista sajt
só, bors

Elkészítés:


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.
A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal.
Végül a csirkét is beleforgatjuk.
A baconnal kibélelt formába tegyünk reszelt sajt réteget erre kanalazzuk a csirketölteléket, megint reszelt sajt jön rá, utolsó fázisként pedig a túllógó baconszeleteket szépen ráhajtogatjuk.
A hézagok eltüntetésére, még tehetünk bacont.
A nagy gáztepsibe helyezzük az őzgerincformát, hogy ha sülés közben kifolyna a leve akkor legyen mi felfogja.
Szép pirosra sütjük 180 fokon, kb. 1 óra alatt, majd kivesszük, a gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a formából a csirkés rudat óvatosan ráfordítjuk, így toljuk vissza a sütőbe és a másik felét is pirosra sütjük.

Csirkés alagút

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Majorannás gombával töltött csirke
Majorannás gombával töltött csirke

Az egész csirkét kimossuk, és szárazra töröljük. Beáztatjuk a pataki tálat. (min. fél órára) A hagymát apróra vágjuk, kis olajon megfonnyasztjuk. A gombát apróra vágva hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Gombás-tejfölös csirkecomb
Csirkecomb - Gombás-tejfölös csirkecomb

1. Tepsibe helyezzük a combokat és enyhén megsózzuk. 2. A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd a combokra szórjuk. 3. Elkeverjük a vízzel a krémlevest,hozzáadjuk a tejf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Márti
Joghurtos-fokhagymás pác csirkehúshoz
Joghurtos-fokhagymás pác csirkehúshoz

Egy tálkába reszeld a fokhagymát, vágd egészen apróra a metélőhagymát, és tedd mellé, majd keverd hozzájuk a többieket. Csirkehúshoz ideális, a legfinomabb combfiléhez, ha rögtön a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Bundás Csirkefalatok
Bundás Csirkefalatok

1. a fokhagymát ki préseljük 2. egy dobozba belerakjuk a húst, megsózzuk, a fokhagymát rászórjuk és beleforgatjuk 3. a tejet rá öntjük a húsra úgy, hogy ellepje 4. 1 napig hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk