4 db. csirkecomb
20 dkg gomba
40 dkg egész paradicsom (vagy konzerv)
2 db. édes paprika (kápia)
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál provence fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma
2 dl. száraz fehérbor
só
bors
olaj
1-2 kk cukor
A kb. 1,5 dl olajban elkeverem a fűszerkeveréket, tört fokhagymát. Bepácolom a csirkecombokat, és éjszakára hűtőbe teszem. Előkészítés: gomba, paprika, hagyma vékony szeletekre vágva, paradicsom ha nem konzerv, hámozva, kockákra vágva. A csirkecombokat egy serpenyőben a pácolajban előpirítom. Tányérra szedem. A visszamaradt olajban megfuttatom a hagymát, ha kevésnek ítélem, pótlom az olajat. Utána a paprikát. Következik a gomba, ha összeesett a paradicsom. Sózom, borsozom, 15 percig előfőzőm. Ha a paradicsom miatt túl pikáns, cukorral édesítem. Beleteszem a csirkecombokat és 40 perc alatt készre főzöm.
Én krumplipürével tálaltam, de rizzsel, kölessel is nagyon finom
A megtisztított csirkemell szeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, meghintjük sóval. Egy tálba a forgatáshoz lisztet szórunk. Egy magasabb falú edényben bő olajat forrósítunk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított burgonyát vékony, hosszú szálakra reszeljük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a lisztet, ½ dl olajat, 1 dl tejfölt, sót és a lereszelt fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét 8 részre daraboljuk, vagyis először félbevágjuk, majd lekanyarítjuk a szárnyát (egy kis mellel együtt) és a combját. Utóbbit a forgónál kettécsapjuk. Egy lehetőleg vas se...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemájat, miután lecsöpögött és száraz, kicsit szétszedegetjük, hogy ne legyenek olyan nagy darabok, simán kézzel. Megszórjuk majorannával és szerecsendióval, jól el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű