Családireceptkönyv.hu

Ananászos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 ananász fele
60 dkg csirkemell
10 dkg bacon
10 dkg reszelt trappista
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1,5 dl tejszín
1 mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió
só, bors
olaj

Elkészítés:


A csirkemellet mosd át alaposan, vágd egyenletes méretű kockákra, majd sózd be. A bacont vágd kisebb-nagyobb kockákra, majd kezdd el pirítani egy kis olajon, add mellé a csirkedarabokat, és pár perc alatt pirítsd meg őket. Ezután végy elő egy alkalmas tűzálló tálat, vajazd ki, és tedd bele a baconös-csirkemelles keveréket.
Az ananászt kockázd fel, szórd a hús tetejére, majd a fokhagymát és a borsot törd a tejfölbe, keverd össze, add hozzá a szerecsendiót is, elegyítsd el a tejszínnel, és ezzel öntsd nyakon a tálban levő összetevőket. Az egészet szórd meg a sajttal, tégy rá fedőt, és 180 fokon süsd 15-20 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köretként gyakorlatilag bármi passzol hozzá, tésztával és salátával is remek étel lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Nem lehet abba hagyni csirke
Nem lehet abba hagyni csirke

A csirke alkatrészeket megmossuk, megtisztítjuk. (Az eredeti recept egy egész csirkéből készíti ezt az ételt, de mi a combot szeretjük legjobban, ezért alsó és felső combokból kész...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Fokhagymás-tejszínes csirkemell
Csirkemell - Fokhagymás-tejszínes csirkemell

1. A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. 2. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: ani44
Tudni akarod, hogy mitől olyan ízletes és ropogós a
Tudni akarod, hogy mitől olyan ízletes és ropogós a

A húsokat először ne a lisztbe, hanem a tojásba mártsuk! Utána jön a fűszeres liszt, és már süthetjük is!Extra ropogós lesz, ha a következő panírozást alkalmazzuk: tojás - liszt -...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk