24 db csirkeszárny
2 púpozott tk paprika őrlemény
2 csapott tk szerecsendió
2 púpozott tk cayenne bors
1 púpozott tk feketebors
2-3 csapott tk só
Kb. 4 ek étolaj
BBQ szószhoz:
1 fej vöröshagyma
2 doboz (0,33-as) kóla
2 babérlevél
2 dl ketchup
3 ek szójaszósz
1 ek chiliszósz
1 tk Worcheser szósz
Kevés bors
1. A BBQ szószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.
2. Ráöntjük a két doboz kólát, és elforraljuk a felét, majd beledobjuk a babért és tovább forraljuk.
3. Ha kb. harmadára sűrűsödött, tehát úgy 2-2,5 dl maradt belőle, beleöntjük a ketchupot, a szójaszószt, a chiliszószt és a Worchestert is. Forraljuk még egy kicsit, hogy szép sötétbarna és sűrű legyen.
4. Átszűrjük egy szűrőn egy megfelelő üvegtálba, hogy szép selymes szósz állaga legyen.
5. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjuk le, hogy csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben.
6. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy az egész kenhető pasztává váljon, és kenjük be vele a szárnyakat.
7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szárnyakat, és az egészet beborítjuk alufóliával. Így fólia alatt 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
8. Kivesszük a tepsit, és eltávolítjuk a fóliát. A szárnyakat vékonyan átkenjük a kólás szósszal.
9. Visszatesszük a szárnyakat 180 fokos sütőbe úgy 10-15 percre, amíg szépen karamellizálódik rajtuk a kólás bevonat.
Gastrohobbi
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük meg tarkaborssal, majorannával és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sa...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: KönnyűElkészítjük a krumplisalátát. A krumplit megpucoljuk és julienne-re vágjuk. Átmossuk hideg vízzel és lobogó forró vízben 3 percig főzzük, villámgyorsan leszűrjük és jéghideg vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű