Családireceptkönyv.hu

Fűszeres csirkeszárnyak kólás BBQ szósszal


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


24 db csirkeszárny
2 púpozott tk paprika őrlemény
2 csapott tk szerecsendió
2 púpozott tk cayenne bors
1 púpozott tk feketebors
2-3 csapott tk só
Kb. 4 ek étolaj

BBQ szószhoz:
1 fej vöröshagyma
2 doboz (0,33-as) kóla
2 babérlevél
2 dl ketchup
3 ek szójaszósz
1 ek chiliszósz
1 tk Worcheser szósz
Kevés bors

Elkészítés:


1. A BBQ szószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.
2. Ráöntjük a két doboz kólát, és elforraljuk a felét, majd beledobjuk a babért és tovább forraljuk.
3. Ha kb. harmadára sűrűsödött, tehát úgy 2-2,5 dl maradt belőle, beleöntjük a ketchupot, a szójaszószt, a chiliszószt és a Worchestert is. Forraljuk még egy kicsit, hogy szép sötétbarna és sűrű legyen.
4. Átszűrjük egy szűrőn egy megfelelő üvegtálba, hogy szép selymes szósz állaga legyen.
5. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjuk le, hogy csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben.
6. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy az egész kenhető pasztává váljon, és kenjük be vele a szárnyakat.
7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szárnyakat, és az egészet beborítjuk alufóliával. Így fólia alatt 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
8. Kivesszük a tepsit, és eltávolítjuk a fóliát. A szárnyakat vékonyan átkenjük a kólás szósszal.
9. Visszatesszük a szárnyakat 180 fokos sütőbe úgy 10-15 percre, amíg szépen karamellizálódik rajtuk a kólás bevonat.

Fűszeres csirkeszárnyak kólás BBQ szósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes currys csirkecombok
Mézes currys csirkecombok

A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük és 25 percen át sütjük. A mézet és a curryt összekeverjük és átkenjük vele a húsokat, majd további 15 percen át süt...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós, fűszeres csirke
Ropogós, fűszeres csirke

A húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Són sült csirke Mama receptje alapján
Són sült csirke Mama receptje alapján

A húst előkészítjük, megmossuk, bedörzsöljük fűszerekkel (sózni nem kell). Az egész csirke maradjon egyben. Egy nagyobb tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral, erre ráön...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell csíkok bakonyi módra
Csirkemell csíkok bakonyi módra

A szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vize...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk