24 db csirkeszárny
2 púpozott tk paprika őrlemény
2 csapott tk szerecsendió
2 púpozott tk cayenne bors
1 púpozott tk feketebors
2-3 csapott tk só
Kb. 4 ek étolaj
BBQ szószhoz:
1 fej vöröshagyma
2 doboz (0,33-as) kóla
2 babérlevél
2 dl ketchup
3 ek szójaszósz
1 ek chiliszósz
1 tk Worcheser szósz
Kevés bors
1. A BBQ szószhoz apróra vágjuk a vöröshagymát és kevés olajon aranyszínűre pirítjuk.
2. Ráöntjük a két doboz kólát, és elforraljuk a felét, majd beledobjuk a babért és tovább forraljuk.
3. Ha kb. harmadára sűrűsödött, tehát úgy 2-2,5 dl maradt belőle, beleöntjük a ketchupot, a szójaszószt, a chiliszószt és a Worchestert is. Forraljuk még egy kicsit, hogy szép sötétbarna és sűrű legyen.
4. Átszűrjük egy szűrőn egy megfelelő üvegtálba, hogy szép selymes szósz állaga legyen.
5. A csirkeszárnyak szárnyvégét vágjuk le, hogy csak a szárnytő és a középső rész maradjon egyben.
6. A fűszereket keverjétek össze egy tálban annyi étolajjal, hogy az egész kenhető pasztává váljon, és kenjük be vele a szárnyakat.
7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a szárnyakat, és az egészet beborítjuk alufóliával. Így fólia alatt 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
8. Kivesszük a tepsit, és eltávolítjuk a fóliát. A szárnyakat vékonyan átkenjük a kólás szósszal.
9. Visszatesszük a szárnyakat 180 fokos sütőbe úgy 10-15 percre, amíg szépen karamellizálódik rajtuk a kólás bevonat.
A húsokat sózzuk és borsozzuk, majd kiolajozott tepsibe tesszük és 25 percen át sütjük. A mézet és a curryt összekeverjük és átkenjük vele a húsokat, majd további 15 percen át süt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA húst előkészítjük, megmossuk, bedörzsöljük fűszerekkel (sózni nem kell). Az egész csirke maradjon egyben. Egy nagyobb tepsit kibélelünk alufóliával vagy sütőpapírral, erre ráön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, kipirítjuk. A szalonnazsírra rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával, és nagyon kevés vize...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű