Családireceptkönyv.hu

Tejfölös tepsis csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé. Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
3. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt.
4. Tejfölös-vajas burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Tejfölös tepsis csirkecombok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Paradicsomos csirke
Paradicsomos csirke

A csirkecombokat kettévágjuk, és fűszersóval beszórjuk, ajánlatos a bőrét lehúzni. Egy edénybe kevés zsiradékot öntünk és a combok mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A hagymát nag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Makói rántott csirkemell
Csirkemell - Makói rántott csirkemell

1. A csirkemelleket kicsontozom és vékony szeletekre vágom, majd megsózom. Állni hagyom 10 percig. 2. Közben a vöröshagymát megtisztítom, lereszelem és hozzákeverem a habosra f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: XXX
Gong bao – kínai mogyorós csirke
Gong bao – kínai mogyorós csirke

Első lépésként mindent elkészítünk a kezünk ügyébe, hogy hamar elkészüljön a gong-bao. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük keményítőliszttel, összefo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszines, kukoricás csirkemell
Tejszines, kukoricás csirkemell

A csirkemellet kockára vágjuk. Olajban megsütjük, amíg kicsi színt kap, majd kiszedjük. Az olajban kicsit átforgatjuk a kukoricát, kb. 10 perc. Felöntjük tejszínnel. Felfő, kb. 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk