Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé. Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
3. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt.
4. Tejfölös-vajas burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.
A csirkemellet felszeleteltem, kissé klopfoltam, majd a szeleteket sóztam, borsoztam. A lisztet és a zsemlemorzsát kb. fele-fele arányban összekevertem, majd a szeleteket először...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sörtésztához a hozzávalókat sörrel lassan hígítva csomómentesen összekeverjük, míg sűrű palacsintatésztát nem kapunk. Nagyon vékonyan felcsíkozzuk a csirkemellet, majd egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tepsi alját vékonyan kiolajozzuk, és kirakjuk a baconszeletek felével. Előmelegített sütőbe toljuk, és félig ropogósra elősütjük. Közben vékony szeletekre vágjuk a megmosott é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA combokat lesózzuk, borsozzuk, kicsit állni hagyjuk. Addig egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat. Amikor elég meleg, hirtelen megsütjük a combok külsejét mindenhol. Ezu...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű