Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejfölös tepsis csirkecombok


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 4-5 egész csirkecomb
- 1 nagy doboz tejföl (350 g)
- 1 evőkanál ételízesítő (elhagyható)
- 1 púpos teáskanál szárított majoránna
- 4 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (elhagyható)
- 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk egy kicsit, majd sózzuk, borsozzuk.
2. Egy tálban összekeverjük a tejfölt, ételízesítőt, majoránnát, olajat, fehérbort és a megtisztított/lereszelt fokhagymát (ha nem használunk ételízesítőt, akkor lehet ízlés szerint sózni, borsozni) és belemártogatjuk ebbe a masszába a combokat, melyet egy tűzálló tálba vagy tepsire helyezünk egymás mellé. Ráöntjük a megmaradt tejfölös masszát.
3. Lefóliázzuk a tepsit és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. Amikor a hús már megpuhult, levesszük róla a fóliát és így pirítjuk egy picit a húst 5 percig, majd rászórjuk a reszelt sajtot, melyet rápirítunk kb. 10 perc alatt.
4. Tejfölös-vajas burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Tejfölös tepsis csirkecombok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykamell
Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykamell

A töltelékhez a vajat nagy lábosba teszem, felolvasztom és közepes lángon megfonnyasztom rajta az apróra vágott hagymát és a nagy lyukú reszelőn lereszelt zellert. Amikor egészen p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkecomb sütőben gazdagon
Csirkecomb sütőben gazdagon

A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.) A burgonyát, a sárgar...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zoltán
Sült pulykamell sonkában,ribizli szósszal
Sült pulykamell sonkában,ribizli szósszal

Reszeljük le a citrom héját, és keverjük össze a rozmaringgal és egy evőkanál puha margarinnal. Jól dörzsöljük be vele a pulykamellet és hagyjuk pácolódni egy napot. Süssük minteg...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Szárnysalma
Szárnysalma

A húst fejtsd le a csontról, és vágd apróra. Az almákat hámozd meg, s a felső oldaláról vájd ki a közepét. (Ha a meghámozott almát gyengén citromos vízben tartod, akkor nem barnul...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk