A húshoz
- 500 g csirkemell filé
- só
- feketebors (őrölt)
- búzaliszt (BL55)
- 2 evőkanál libazsír
A mártáshoz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g gomba - csiperke/sampion
- 2 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 300 ml víz
- 1 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)
A habaráshoz
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 100 ml víz
- 1 púpos evőkanál búzaliszt (BL55
1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kivesszük.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk.
4. A paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
5. A paradicsomot szintén kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, és egy éles késsel a gerezdek héját levágjuk.
6. A piruló hagymát meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb. 300 ml vízzel vagy csirke húslevessel.
Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
7. A gombát meghámozzuk (nem mossuk), tönkjének a végét levágjuk, gerezdekre vágjuk. Egy forró serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Hozzáadunk egy szál kakukkfüvet és lefedjük.
8.Beletesszük a hússzeleteket és a gombát a mártásba és tovább főzzük.
9. Lisztből, tejfölből és vízből habarást készítünk, azaz csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. (A forró mártásból 2 merőkanállal a habarásba teszünk, így elkerülhető hogy csomós legyen.)
10. Pár perc alatt összefőzzük.
Rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel a legkiválóbb!
A csirke combokat megtisztítjuk, bőrüket felfejtjük. A bőr alá behelyezzük (alul-felül) az 1-1 szelet sajtot. Sózzuk, borsozzuk a húst kivűlről, majd sütőtálra, vagy magas falú t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A csirkemelleket felvágjuk kisebb szeletekre, sóval bedörzsöljük, és hagyjuk egy kicsit állni. 2. Utána pár perc alatt fehéredésig sütjük. 3. Ha elkészült, egy tepsibe e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéza szalonnát 1 kanál zsírban félig ki sütőm,bele teszem a csirkemell csíkokat,és meg pirittóm,,közben a rizst meg párolóm.mikkor a hús meg pírult,bele teszem a fűszereket,borsót,és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűa csirkemellet egy centis vastagságúra szeltem majd besóztam amíg állt a gombát megpucoltam 4 db ot félre tettem a többit apró kockára vágtam, a vöröshagymákat megpucoltam és egy d...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz