Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bakonyi csirkemell


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A húshoz
- 500 g csirkemell filé
- só
- feketebors (őrölt)
- búzaliszt (BL55)
- 2 evőkanál libazsír

A mártáshoz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g gomba - csiperke/sampion
- 2 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 300 ml víz
- 1 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)

A habaráshoz
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 100 ml víz
- 1 púpos evőkanál búzaliszt (BL55

Elkészítés:


1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kivesszük.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk.
4. A paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
5. A paradicsomot szintén kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, és egy éles késsel a gerezdek héját levágjuk.
6. A piruló hagymát meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb. 300 ml vízzel vagy csirke húslevessel.
Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
7. A gombát meghámozzuk (nem mossuk), tönkjének a végét levágjuk, gerezdekre vágjuk. Egy forró serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Hozzáadunk egy szál kakukkfüvet és lefedjük.
8.Beletesszük a hússzeleteket és a gombát a mártásba és tovább főzzük.
9. Lisztből, tejfölből és vízből habarást készítünk, azaz csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. (A forró mártásból 2 merőkanállal a habarásba teszünk, így elkerülhető hogy csomós legyen.)
10. Pár perc alatt összefőzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel a legkiválóbb!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos-tejfölös hús
Sajtos-tejfölös hús

A karajt besózzuk, kiklopfoljuk, aztán megforgatjuk paprikás lisztben. Közben egy tepsit vajjal kikenünk, és beletesszük a karajszeleteket egymás mellé. Majd mindegyik szeletre tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros csirkecomb baconba tekerve
Mustáros csirkecomb baconba tekerve

Metsszük be a combokat hosszában 3-4 helyen, kenjük meg mustárral és kevés olajjal. Tekerjük a szalonnaszeletekbe, tegyük tepsibe a fokhagymával és a felszeletelt hagymával. Locsol...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Gombás ragu alatt sült sajtos hús
Csirkemell - Gombás ragu alatt sült sajtos hús

1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk. 2. Kiklopfoljuk a hússzeleteket, a margarinon elősütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tejfölös mustáros csirke
Tejfölös mustáros csirke

A csirkemellet hosszában kettőbe vágjuk, így négy vékony szelet hús lesz. Átkenjük mindkét oldalukat a fűszerekkel. A vajat felmelegítjük és a húsok minkét oldalát aranybarnára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk