menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A húshoz
- 500 g csirkemell filé
- só
- feketebors (őrölt)
- búzaliszt (BL55)
- 2 evőkanál libazsír

A mártáshoz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g gomba - csiperke/sampion
- 2 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 300 ml víz
- 1 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)

A habaráshoz
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 100 ml víz
- 1 púpos evőkanál búzaliszt (BL55

Elkészítés:


1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kivesszük.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk.
4. A paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
5. A paradicsomot szintén kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, és egy éles késsel a gerezdek héját levágjuk.
6. A piruló hagymát meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb. 300 ml vízzel vagy csirke húslevessel.
Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
7. A gombát meghámozzuk (nem mossuk), tönkjének a végét levágjuk, gerezdekre vágjuk. Egy forró serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Hozzáadunk egy szál kakukkfüvet és lefedjük.
8.Beletesszük a hússzeleteket és a gombát a mártásba és tovább főzzük.
9. Lisztből, tejfölből és vízből habarást készítünk, azaz csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. (A forró mártásból 2 merőkanállal a habarásba teszünk, így elkerülhető hogy csomós legyen.)
10. Pár perc alatt összefőzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel a legkiválóbb!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirke "nem lehet abbahagyni"
Csirke "nem lehet abbahagyni"

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott foghagymával összekeverjük. A csirkedarabokat beleforgatjuk, kiolajozott tepsibe egymás mellé ren...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bakonyi húsgolyók
Bakonyi húsgolyók

A darálthúshoz adom a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszerköményt, az aprított petrezselyemzöldet, sót és borsot, alaposan összedolgozom és diónyi nagyságú golyókat formá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirke - Fűszeres sült csirke
Csirke - Fűszeres sült csirke

1. A csirkét mossuk meg és konyhai papírtörlővel töröljük szárazra. 2. Hasüregébe helyezzünk egy kis majoránnát. 3. Szórjuk be kis sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Paprikáscsirke
Paprikáscsirke

Feldaraboljuk a csirkét, és félbevágjuk a combokat is. A lábasba vagy a bográcsba rétegezve berakjuk a húsokat és az apró kockákra vágott vöröshagymát, valamint a paradicsomot és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk