Családireceptkönyv.hu

Bakonyi csirkemell


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A húshoz
- 500 g csirkemell filé
- só
- feketebors (őrölt)
- búzaliszt (BL55)
- 2 evőkanál libazsír

A mártáshoz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g gomba - csiperke/sampion
- 2 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 300 ml víz
- 1 szál kakukkfű (friss, vagy szárított)

A habaráshoz
- 200 ml tejföl (20%-os)
- 100 ml víz
- 1 púpos evőkanál búzaliszt (BL55

Elkészítés:


1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk.
2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a libazsírt és a csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd kivesszük.
3. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt zsíron megpirítjuk-pároljuk.
4. A paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
5. A paradicsomot szintén kicsumázzuk, gerezdekre vágjuk, és egy éles késsel a gerezdek héját levágjuk.
6. A piruló hagymát meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük kb. 300 ml vízzel vagy csirke húslevessel.
Fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
7. A gombát meghámozzuk (nem mossuk), tönkjének a végét levágjuk, gerezdekre vágjuk. Egy forró serpenyőben zsiradék nélkül pirítjuk kb. 3 percig. Hozzáadunk egy szál kakukkfüvet és lefedjük.
8.Beletesszük a hússzeleteket és a gombát a mártásba és tovább főzzük.
9. Lisztből, tejfölből és vízből habarást készítünk, azaz csomómentesre keverjük. Hőkiegyenlítéssel az ételhez adjuk. (A forró mártásból 2 merőkanállal a habarásba teszünk, így elkerülhető hogy csomós legyen.)
10. Pár perc alatt összefőzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Rizzsel, tésztával, vagy nokedlivel a legkiválóbb!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Illatos omlós csirkemell
Illatos omlós csirkemell

A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szelet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Tejfölös_párolt szalonnás csirkemell
Tejfölös_párolt szalonnás csirkemell

Elkészítése: A csirkemellet vékonyra felszeleteljük (7-8 szeletre), sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés fokhagyma granulátummal , hagyjuk egy kicsit állni, majd forró olajban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A LEGKIRÁLYABB SÖRKORCSOLYA: PIKÁNS CSIRKESZÁRNYAK
A LEGKIRÁLYABB SÖRKORCSOLYA: PIKÁNS CSIRKESZÁRNYAK

A fűszerpáchoz az olajaban elkeverjük a fűszereket és jól átforgatjuk benne a megmosott, szárnyvég nélküli csirekeszárnyakat. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük bőrös oldalukk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk