menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepaprikás a la Mami


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma, 2 db paprika, 1 db paradicsom, zöld hagyma, őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, izlés szerint só, 6 db csirke alsó comb, zsír vagy olaj, kis liszt a besűrítéshez

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a felaprított zöldhagymát. Amikor a paprika kezd megfonnyadni, hozzá tesszük a karikára vágott paradicsomot. Addig pirítom tovább, amíg a paradicsom összeesik.
Ráteszem az őrölt pirospaprikát és rövid keverés után felöntöm vízzel. Borsozom, sózom és beleteszem az őrölt köményt. Ha felrottyant, beleteszem a combokat és annyi vízet öntök rá, hogy ellepje.
1 h főzés után besűrítem egy kis liszttel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A köret lehet főtt burgonya, vagy nokedli, rizs vagy bármilyen tészta.
Savanyúsággal (nálunk vegyes vágott volt) tálaljuk.

Csirkepaprikás a la Mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A legfincsibb párolt húsragu
A legfincsibb párolt húsragu

Elkészítése: A hagymát, a zellert és a répát megtisztítjuk és felszeleteljük, egy kevés olajban a gombával együtt 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük. Köz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófia
Karfiolos alagút
Karfiolos alagút

- Karfiolt félpuhára főzzük sós vízben. - Csirkemell kockákat, karfiolt, borsót, petrezselymet egy tálba tesszük. - Tejfölt, tojást, lisztet kikeverjük, só, bors, fokhagyma, sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Mária
Kijevi csirke medvehagymás fűszervajjal
Kijevi csirke medvehagymás fűszervajjal

A húsokat ferdén bevágjuk,úgy hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak.besózzuk,borsozzuk,és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apr...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Brigi
Csirke brassói
Csirke brassói

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk