1 nagy fej vöröshagyma, 2 db paprika, 1 db paradicsom, zöld hagyma, őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, izlés szerint só, 6 db csirke alsó comb, zsír vagy olaj, kis liszt a besűrítéshez
A hagymát apróra vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a felaprított zöldhagymát. Amikor a paprika kezd megfonnyadni, hozzá tesszük a karikára vágott paradicsomot. Addig pirítom tovább, amíg a paradicsom összeesik.
Ráteszem az őrölt pirospaprikát és rövid keverés után felöntöm vízzel. Borsozom, sózom és beleteszem az őrölt köményt. Ha felrottyant, beleteszem a combokat és annyi vízet öntök rá, hogy ellepje.
1 h főzés után besűrítem egy kis liszttel.
A köret lehet főtt burgonya, vagy nokedli, rizs vagy bármilyen tészta.
Savanyúsággal (nálunk vegyes vágott volt) tálaljuk.
Elkészítése: A hagymát, a zellert és a répát megtisztítjuk és felszeleteljük, egy kevés olajban a gombával együtt 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Karfiolt félpuhára főzzük sós vízben. - Csirkemell kockákat, karfiolt, borsót, petrezselymet egy tálba tesszük. - Tejfölt, tojást, lisztet kikeverjük, só, bors, fokhagyma, sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húsokat ferdén bevágjuk,úgy hogy ne szakadjon ki. Valójában zsebeket készítünk a fűszervajnak.besózzuk,borsozzuk,és félretesszük. A fűszervajhoz aprítjuk a medvehagymát jó apr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, hagymát is felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőt felforrósítunk. Belerakjuk a szalonnát, ha kiolvadt a zsírja, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű