1 nagy fej vöröshagyma, 2 db paprika, 1 db paradicsom, zöld hagyma, őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, izlés szerint só, 6 db csirke alsó comb, zsír vagy olaj, kis liszt a besűrítéshez
A hagymát apróra vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a felaprított zöldhagymát. Amikor a paprika kezd megfonnyadni, hozzá tesszük a karikára vágott paradicsomot. Addig pirítom tovább, amíg a paradicsom összeesik.
Ráteszem az őrölt pirospaprikát és rövid keverés után felöntöm vízzel. Borsozom, sózom és beleteszem az őrölt köményt. Ha felrottyant, beleteszem a combokat és annyi vízet öntök rá, hogy ellepje.
1 h főzés után besűrítem egy kis liszttel.
A köret lehet főtt burgonya, vagy nokedli, rizs vagy bármilyen tészta.
Savanyúsággal (nálunk vegyes vágott volt) tálaljuk.
Reszeld le a sajtokat, majd keverd össze a többi hozzávalóval és töltsd meg a paprikát vele. Sütőben 200'C-on kb. 30 percig sütjük. Ha megsült vágd ketté=1adag. Basmati rizzsel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket ketté vágjuk és zsebeket”hasítunk” rajtuk. A gombát feldaraboljuk, megpárolni az apróra vagdalt póréhagymán, és fűszerezzük. Amikor kihűlt, csirkemelleket megtöltj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csibemellet vékony szeletekre vágom .2 kanál sima liszt, 1 kanál vegeta ezt összekeverni, a húsokat beleforgatni. Kivajazott tepsibe egymás mellé lerakni a húsokat. A vegetás lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mustárt kevés olajjal és a fűszerekkel kikeverjük. A csirkemellet kicsontozzuk, kettévágjuk és felszúrjuk. Beletöltjük a fűszeres mustárt és két napig érleljük, pici olajat téve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű