1 nagy fej vöröshagyma, 2 db paprika, 1 db paradicsom, zöld hagyma, őrölt pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, izlés szerint só, 6 db csirke alsó comb, zsír vagy olaj, kis liszt a besűrítéshez
A hagymát apróra vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a felaprított zöldhagymát. Amikor a paprika kezd megfonnyadni, hozzá tesszük a karikára vágott paradicsomot. Addig pirítom tovább, amíg a paradicsom összeesik.
Ráteszem az őrölt pirospaprikát és rövid keverés után felöntöm vízzel. Borsozom, sózom és beleteszem az őrölt köményt. Ha felrottyant, beleteszem a combokat és annyi vízet öntök rá, hogy ellepje.
1 h főzés után besűrítem egy kis liszttel.
A köret lehet főtt burgonya, vagy nokedli, rizs vagy bármilyen tészta.
Savanyúsággal (nálunk vegyes vágott volt) tálaljuk.
A csirkecombot megmosom megtisztítom. A lisztet összekeverem a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy közepes tűzálló tálat kikenek vajjal, a csirkecombokat megmártom...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csir...
Elkészítési idő:Az ananászkarikát a csirke bőre alá tesszük,vagy mell esetében egy réteg húsa alá, és megsózzuk. Az olajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a hagymát, és a csirkére öntjük. Fóli...
Elkészítési idő: