4 db szép csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz, só és törött fekete bors ízlés szerint.
A vöröshagymát megtisztítjuk, egyet megreszelünk, a másik kettőt karikákra vágjuk. A reszelt hagymát összekeverjük a finomra aprított petrezselyemmel, az olajjal, a citromlével, a borssal és a sóval, majd a forgóknál kettévágott és bőrétől megfosztott combdarabokat a hagymás krémmel vastagon bekenjük. Legalább 2 órán keresztül, letakarva érleljük a hűtőszekrényben. Akár előző nap is be lehet pácolni. Az étel készítése előtt a húsdarabokat amúgy "maszatosan" lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, majd szép pirosra megsütjük (8-10 perc). A hagymakarikákat ugyancsak belisztezzük, és az olajban ropogósra sütjük, majd leszűrve rátesszük a megsült combdarabokra. Salátával és burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Hidegen is nagyon finom, akkor hagymakarikák nélkül, majonézes mártással kínáljuk.
Nyissuk szét a pulykamellet szép nagy szeletté. A közepére tegyünk egy szép nagy kimagozott aszalt szilvát, majd tekerjük össze és tűzzük össze hústűvel. Itassuk le konyhai papír...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: A csirkemellet 5-6 szeletre vágjuk és egy kicsit klopfoljuk, majd átkenjük a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A mozzarellát apró darabokra szeleteljük, az emen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk, a fűszerkeverékkel megszórjuk, és kevés olajon aranybarnára sütjük. A brokkolit rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk. A tejszínt, a tojást, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig, amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű