20 csirkeszárny
2 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál pirospaprika
1-2 gerezd összezúzott fokhagyma
törött bors
só
a BBQ mártáshoz:
25 dkg paradicsomlé
5 dkg méz
1/2 teáskanál Dijoni mustár
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1-2 evőkanál almaecet
törött bors
só
A csirkeszárnyakat előző este bepácoljuk az olívaolaj, pirospaprika, fokhagyma, só, bors keverékébe. Másnap alufóliával lefedve, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a BBQ mártást, amihez az összes hozzávalót lábasba téve addig forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik. A sütőből kivett szárnyakat bekenjük a BBQ mártással és a sütőbe visszatéve további 10-15 perc alatt készre sütjük. Salátával tálaljuk.
A tisztított, apróra vágott vöröshagymát 1 ek. kókuszolajon dinszteld meg. Majd az ujjnyi vastagra vágott pucolt körtét, ill. a zúzott fokhagymát + 4 cl. vizet add hozzá, és így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat megmossuk, átkenjük sóval és borssal, majd egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és 2-3 órán át lefedve pihentetjük. Akár egy egész éjszakát is hagyhatjuk a tejben. Mikor k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A májat megtisztítjuk (nehogy epe maradjon rajta). Felekre szedjük. 2. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. 3. A zsiradékon megdinszteljük a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz