11-12 db közepes burgonya
2 db főtt tojás
2 db nyers tojás
2 db májkrém
5 dkg vaj
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
vágott petrezselyemzöld
só, bors, 3 dl tejföl
reszelhető sajt
Másik lehetőség:
8-10 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1/2 kg darált hús
só, bors, fokhagyma, sajt.
A burgonyát meghámozom és a közepét kifúrom (olyan alakzat jön ki belőle, mint egy rugó). Amit kiszedtem belőle azt félreteszem és később olajban megsütöm.
Töltelék:
A főtt tojást, a májkrémet, vajat, zsemlemorzsát, petrezselyemzöldet, sót, borsot és 1 nyers tojást összekeverek.
Ezzel a masszával megtöltöm a kifúrt burgonyákat, tepsibe rakom, kevés olajat teszek alá, alufóliával befedem és 180 fokon addig sütöm, míg a burgonya meg nem puhul. A tejfölt összekeverem egy kis sóval, borssal, 1 db nyers tojással és reszelt sajttal, ezt ráöntöm a megpuhult burgonyára és a sajt másik felét ráreszelem. Visszateszem a sütőbe és pirosra sütöm.
Másik lehetőség:
A meghámozott burgonyát a közepén kifúrom. A kiszedett spirált megfűszerezve kisütöm.
Töltelék:
Apróra vágott hagymát dinsztelek kevés olajon, majd belerakom a darált húst és csak addig kavargatom míg ki nem fehéredik. Jól összekeverem a tölteléket, amit ízlés szerint (só, bors, fokhagyma) fűszereztem.
A burgonyákat megtöltöm és tepsibe helyezem. A tetejére sajtot reszelek. Kb. 200 fokos sütőben 40-50 percig sütöm.
Vágjuk a csirkemellet 3 cm-es kockákra, sózzuk, szórjuk meg borssal, majd kevés olajon pirítsuk szép pirosra. A zöldségeket, félig pároljuk meg. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűpörköltet készítünk+zsírjára főzőm+petrezselyem+bors+tojás+tejfől+párolom. Kifli belét ki szedem és be töltöm őket -->tojásba morzsába forgatom és kisütöm őket :)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA füstölt tarját egyben, fedő alatt odatesszük főni, annyi vízben, hogy jól ellepje. Nem sózzuk meg, mert a füstölt hús sós. Amikor már belemegy a villa, beletesszük az előző...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát főzd bő, sós vízben fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, öblítsd le, csepegtesd le. A tejszínt kezdd langyosítani, majd keverd össze a liszttel, a sóval, a bor...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Nehéz