11-12 db közepes burgonya
2 db főtt tojás
2 db nyers tojás
2 db májkrém
5 dkg vaj
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
vágott petrezselyemzöld
só, bors, 3 dl tejföl
reszelhető sajt
Másik lehetőség:
8-10 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1/2 kg darált hús
só, bors, fokhagyma, sajt.
A burgonyát meghámozom és a közepét kifúrom (olyan alakzat jön ki belőle, mint egy rugó). Amit kiszedtem belőle azt félreteszem és később olajban megsütöm.
Töltelék:
A főtt tojást, a májkrémet, vajat, zsemlemorzsát, petrezselyemzöldet, sót, borsot és 1 nyers tojást összekeverek.
Ezzel a masszával megtöltöm a kifúrt burgonyákat, tepsibe rakom, kevés olajat teszek alá, alufóliával befedem és 180 fokon addig sütöm, míg a burgonya meg nem puhul. A tejfölt összekeverem egy kis sóval, borssal, 1 db nyers tojással és reszelt sajttal, ezt ráöntöm a megpuhult burgonyára és a sajt másik felét ráreszelem. Visszateszem a sütőbe és pirosra sütöm.
Másik lehetőség:
A meghámozott burgonyát a közepén kifúrom. A kiszedett spirált megfűszerezve kisütöm.
Töltelék:
Apróra vágott hagymát dinsztelek kevés olajon, majd belerakom a darált húst és csak addig kavargatom míg ki nem fehéredik. Jól összekeverem a tölteléket, amit ízlés szerint (só, bors, fokhagyma) fűszereztem.
A burgonyákat megtöltöm és tepsibe helyezem. A tetejére sajtot reszelek. Kb. 200 fokos sütőben 40-50 percig sütöm.
A zöldségeket megmossuk, a paprikát, cukkinit, paradicsomot felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőben olajat forrósítu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük a lisztet egy tálkába, vágjuk rá a jéghideg vajat vagy Rama-t, sózzuk meg, majd kezünkkel morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a vizet és gyúrjuk cipókká. Felhasználásig tartsuk hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Sós vízben főzzük meg a tisztított spenótot, csepegtessük le, forgassuk össze diónyi olvasztott vajjal és 2 gerezd fokhagymával. 2. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk le rétegesen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemell filéket megmossuk. A fűszereket, a mézet és a mustárt ízlés szerint összekeverjük, majd a csirkemelleket minkét oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű